2020.04.14. 14:00
Tavaszi diéta, hogy bombaformában legyél a szobafogság után
Használd ki az évszak adta lehetőségeket, és készíts egészséges és finom fogásokat a friss, vitamindús zöldségektől. A vegyes saláták tökéletes szereplői a fogyókúrás étrendnek, s még a nyári formádat is megalapozhatod velük. A karanténnak egyszer vége lesz!

Sárgarépa, spenót, retek, fejes saláta, zöldborsó: csak néhány a tavasz slágereinek számító, finom zöldségek közül. Érdemes alaposan körülnéznie a standokon, kiválasztani a kedvenceit, és vitamindús, egészséges ételeket varázsolni belőlük. Egyszerűen és gyorsan – írja a dietaesfitnesz.hu.

1. nap

Reggeli: Rántotta 2 db tojásból, 1-1 db paradicsommal és kápia paprikával
Tízórai: 1 tálka eper
Ebéd: Sós vízben főzzünk ki 150 g brokkolirózsát. Kb. 100-120 g csirkemellfilét vágjunk kis kockákra, majd szórjuk meg szárnyas-fűszerkeverékkel, borssal, és keverjük össze ½ evőkanál olívaolajjal. 1 db sárgarépát karikázzunk, 1 db sárga kaliforniai paprikát csíkozzunk fel. Kis lángon kezdjük el sütni a húskockákat 1 evőkanál olívaolajon. 5 perc után adjuk hozzá a répát, valamint a paprikát, és további 5 perc alatt pirítsuk készre. A húsos-zöldséges keveréket forgassuk össze a brokkolival, majd tálaljuk joghurtos-zöld fűszeres dresszinggel.
Uzsonna: 1 db alma
Vacsora: 100 g mozzarella, 1 db paradicsom felkarikázva, bazsalikommal megszórva, 3 db korpás keksz

Tudod már, hogy milyen bikinit válassz, miután elkészült a strandforma? Kattints és mutatjuk a 2020-as trendeket!

2. nap

Reggeli: 1 tálka zabpehely tejjel, a kedvenc friss idénygyümölcsével
Tízórai: 20 g mandula
Ebéd: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér light margarinnal, 2 szelet pulykamellsonka, ½ db felkarikázott kígyóuborka, 1 db újrépa
Uzsonna: 1 db banán
Vacsora: Alaposan mossunk meg 100-150 g retekgumót és ½ db céklát. Utóbbit hámozzuk meg, majd mindkettőt vágjuk vékony csíkokra (esetleg gyaluljuk le). Öblítsünk le 1 marék rukkolát, majd forgassuk össze a retekkel és a céklával. Keverjünk össze 1 evőkanál balzsamecetet pár csepp mézzel, 1 evőkanál olíva- vagy dióolajjal, és ízesítsük némi borssal. A salátát öntsük le a dresszinggel, szórjuk meg apróra vágott dióval, és fogyasszunk el mellé 1 pár főtt baromfivirslit.

Egy, a közelmúltban megjelent felmérés szerint (Wallmark) a megkérdezett magyarok 72%-a legalább alkalmanként sportol valamit, majdnem minden második embernek pedig a rendszeres testmozgás a mindennapok része, viszont a magyarok még mindig nem figyelnek oda a megfelelő táplálkozásra és a folyadékbevitelre sem. Mi most mutatunk pár olyan gyakorlatot, amelyek segítségével javíthatunk az idei beach-bodyn, valamint néhány olyan ételt, amelyek szuperül megtámogatják az edzéseinket.

3. nap

Reggeli: Banánturmix
Tízórai: 1 db müzliszelet
Ebéd: Külön- külön főzzünk meg sós vízben 50 g hosszú szemű rizst és kb. 70 g zöldborsót. Karikázzunk fel 2 szál újhagymát, kockázzunk fel 1 db paradicsomot. A rizst, a borsót, a hagymát és a paradicsomot keverjük össze. 50 g natúr joghurtot ízesítsünk 1-1 teáskanál light majonézzel és borecettel, valamint némi borssal, curryporral és mézzel, majd ezzel a dresszinggel tálaljuk a salátát, fejessaláta-ágyon.
Uzsonna: 1 db kis Túró Rudi
Vacsora: Kockázzunk fel 40 g light sajtot. Mossunk meg 100 g epret, és vágjuk négyfelé a szemeket. Csíkozzunk fel 2 szelet pulykamellsonkát. Öblítsünk le 1 marék madársalátát, majd forgassuk össze az említett hozzávalókat. Ízesítsük frissen őrölt borssal. Dresszingként a zöldfűszeres-joghurtos vagy olajos-ecetes változatot is kipróbálhatjuk, de maximum 1-2 evőkanálnyi mennyiségben.

 

(Fotó: Pixabay)

TOP 4 TAVASZI ZÖLDSÉG
A sárgarépa A-, B- és C-vitamint, antioxidánsokat is tartalmaz, erősíti az immunrendszert, a szemet, a szívet. Legjobb, ha lereszelve, pár csepp olívaolajjal fogyasztja.
A zöldborsó növényi fehérjéi, ásványianyag-, vitamin- és rosttartalmánál fogva erősíti az izmokat, segíti az emésztést, jótékonyan hat az idegrendszerre.
A retek C-vitamin-tartalma révén csodás immunerősítő, ráadásul fertőtlenítő hatással is bír.
A fejes saláta vitaminokban gazdag, ezáltal energiát ad és vitalizál! Köretként, de a vegyes saláták alapanyagaként is kiváló.

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva