2020.03.04. 10:00
Tavaszi-nyári színházkavalkád a Balaton körül
A Balaton környéki városok színes programjai között a színházi produkciók sem maradnak ki. Idén is jócskán válogathatunk a kultúra gyöngyszemeiből, a színpadra álmodott zenés vagy prózai előadásokból. Összeszedtünk mindent, amit már most tudni lehet a 2020-as év tavaszi-nyári színházairól.

A Balaton északi és déli partján is találunk szabadtéri színházakat, ahová egy kellemes tavaszi, nyári estén elmehetünk és élvezhetjük a kultúra adta felfrissülést. Akad néhány, aminek már lehet tudni a programjairól, és ahol biztosan eltölthetünk egy-egy kellemes estét érdekes előadásokat hallgatva. A szabadtéri színpadok mellett az egész évben működő színházak is készülnek az idei nyárra, hogy ne maradjunk kulturális programok nélkül.

Bujtor István Szabadtéri SzínpadTihany

A legendás színészről elnevezett színpad ad otthont minden évben a Tihanyi Szabadtéri Játékoknak, amelynek programja még formálódik. Az biztosnak tűnik, hogy július 3-án elkezdődnek, majd augusztus 29-ig, 9 hétvégén lesznek előadások pénteki és szombati napokon.
Ezen kívül 6 csütörtökön gyerekelőadások színesítik a programot, ezek időpontja is megvan már: júliusban 9., 16., 23. és 30., augusztusban pedig 6-án és 13-án szereznek örömet a gyerekeknek.
Hamarosan meglesznek a konkrét előadások és a még pontosabb dátumok is.

Tihanyi Szabadtéri Játékok (Fotó: az esemény közösségi oldala)

Néhány színház és darab neve már biztos, ilyen például a Karinthy Színháztól a Baba, az Orlai produkciótól a Becéző szavak és a Valódi hamisítvány, a Turay Színháztól a Férfiak a fejükre estek, a Hippolyt, a lakáj és az Osztrigás Mici.
A Játékszín elhozza a Menopauza című előadását, valamint a tavaly félbeszakadt Mr. és Mrs.-t. Lesz Budapest Bár és Kovács Kati koncert, a Madách Színháztól a Ne most drágám, és a Szomorú vasárnap, a gyerekeknek pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja, a Maugli, valamint a Bogyó és babóca előadásokkal kedveskednek.

Veszprémi Petőfi Színház

A Petőfi Színház társulata a tavaszi – nyári szezonra is izgalmas programokkal készül. Április 16-19-ig rendezik meg a 3. „Lélektől lélekig…” Érzékenyítő fesztivált. A négy napos Érzékenyítő Fesztivált hagyományteremtő céllal hívták életre három évvel ezelőtt. Az alapgondolat, hogy a színház a társadalom egyik legfontosabb mentálhigiénés terepe, beigazolódott, hiszen a fesztivál a kezdetektől nagyon sikeres, népszerű és mára már nagyon keresett. Személyes, szociális, egészségügyi, társadalmi és egyéb problémákra fókuszáló előadásokat válogatnak, majd az előadások után klinikai szakpszichológus segítségével alkotók és nézők együtt dolgozzák fel a színház által közvetített problémákat.

Idén június 18 és 21 között szintén harmadik alkalommal lesz Rátonyi Róbert Operett Fesztivál, ami eddigi rövid élete alatt is ismert és elismert fesztivállá vált a hazai és a határon túli nézők körébenis. A hungarikum címmel méltán kitűntetett műfaj népszerűsítését szolgáló, négy napos rendezvénysorozat látogatottsága rendkívül magas. Színházi operett előadások, szakmai programok, családi és gyermek összeállítások várják az „operettfaluvá” változó színházkertbe és a Veszprémi Petőfi Színházba érkezőket.

A 2019. decemberében nagy sikerrel bemutatott Titanic című élőzenekaros musical iránt országszerte hatalmas az érdeklődés. A közel tízezer veszprémi nézőn túl a színház szeretné az előadást a Balatonhoz, illetve a környékére érkező turistáknak is megmutatni. Ezért július első hetében, július 1-5-ig Titanic Napok elnevezéssel, tematikus gasztronómiával kiegészítve, a légkondicionált színházba hívják a nézőket a forró nyári estéken.

Boratórium – Keszthely
Színházi előadás egy borbárban? Nem kérdés, hogy a Balatonnál egy pohár borral a kezedben is nézhetsz színdarabot. A keszthelyi Boratóriumban és Ízlaborban kis színpados darabok, kamara előadások, koncertek, könyvbemutatók és színházi beszélgetések várják a nézőket. A tavaszi kínálatban két különleges előadás is szerepel. Márciusban Scherer Pétert és Mucsi Zoltánt várják, májusban pedig Szabó Győző és Stohl András érkezik a Boratórium színpadára.

Pálos Malom – Zalamerenye

A Balatontól negyed órányi autózásra találunk rá a Zalamerenyei erdő szélén erre a csodálatos hangulatú mini színházra. A Pálos Malom épületének harmadik szintjén a hűvösebb napokon tartanak előadásokat, nyáron pedig a kertben felállított szabadtéri színpadon lépnek fel a művészek. A csobogó patak, a malom, a végtelen természet igazán különleges díszletet nyújt az előadásokhoz. A zenei koncertek mellett (Vincze Lilla és barátai, Happy Dixiland Band Hévíz) 2020 nyarán is lesz színházi előadás is. Az Imre Sándor Szeretetszínház jótékonysági szabadtéri rendezvényét augusztusban láthatja a közönség.

SzínPart – Siófok

Akusztikus nagykoncertek, táncszínházi előadások, zenés darabok. A város szabadtéri színpada, a SzínPart a Balaton egyik legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye a maga 1576 férőhelyével. A fedett színpaddal rendelkező létesítmény a Jókai park mellett található. Művészek, zenekarok, énekesek kedvelt előadóhelye, ahol több nagyszabású produkció részese lehetett már a közönség.

MENOPAUZA A SZÍNPARTON

Te se maradj le az idei nyár egyik legnépszerűbb előadásáról!A siófoki SzínPart szombat este vár minket a Menopauza című előadással! Ismerős sorsok, világhírű slágerek, ellenállhatatlan humor a Játékszín jóvoltából. A színpadon négy díva, négy csodálatos nő, akik mesterei a humornak és varázslatosan énekelnek: Hernádi Judit, Szulák Andrea, Náray Erika és Tóth Enikő. Jegyek még korlátozott számban kaphatóak nálunk, a siófoki Tourinform irodában! 😉

Közzétette: Hello Siófok – 2019. július 18., csütörtök

Kálmán Imre Kulturális Központ – Siófok

Siófokon, a Fő téren található a Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK), amely egész évben szervezi a különböző programokat. A KIKK légkondicionált színházterme 482 férőhellyel várja a látogatókat. A kulturális központ a saját szervezésű fesztiváljai mellett, színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadásokkal, kiállításokkal, kulturális rendezvényekkel és gyerekprogramokkal kedveskedik a látogatóknak. Az épület előtti hatalmas belvárosi tér kitűnő helyet biztosít az intézmény szabadtéri programjainak, ahol szinte egész évben láthatunk kültéri színpadi programokat is.

Plázs – Siófok

A pezsgő, nyári Balaton-parti élet legfőbb központja a Plázs, ahol a fehér homokos parton felállított színpadon a legjobb hazai és nemzetközi előadók gondoskodnak a zenés partikról. 2019-ben több, mint 300 ezer látogató fordult meg itt a nyári szezonban és 100-nál is több fellépő gondoskodott a mindig felejthetetlen hangulatról. Siófok homokos „tengerpartja” 25 nagykoncertnek és 30 feledhetetlen bulinak adott otthont. 2020-ban május 30-án már indul is a szezon, ami egészen a nyár végéig tart.

Fotó: Siófok, Plázs,/ hivatalos sajtófotó

Bajor Gizi Közösségi Ház és Könyvtár – Balatonföldvár

2020-ban a közösségi házba költözik a Kultkikötő, mivel a földvári szabadtéri színpadon megkezdik az átépítést. A közösségi házban tartják meg idén a nyári előadásokat, ahol ezúttal is lesznek bemutatók, gyermekelőadások.

Csukás Színház – Balatonszárszó

2020- nyarán a Kultkikötő szervezői veszik át a település nyári létesítményét, ahol ezúttal is családi és gyermekprogramok, előadások várják az érdeklődőket. A hagyományok nem szakadnak meg, továbbra is lesznek Süsü-előadások és persze megtartják a Sárkányfesztivált is, mindemellett országosan díjazott gyermekelőadásokat is helyet kapnak a szárszói helyszínen.

Fotó: Krausz Andrea

Varga Béla Kulturális Központnak és Szabadtéri Színpad – Balatonboglár

2020 júniusában avatják fel a teljesen megújult balatonboglári Varga Béla Kulturális Központnak helyet adó épületet, valamint a felújított szabadtéri színpadot és környékét, ahol 7-800 néző befogadására alkalmas produkciókat láthat a közönség. A Kultkikötő programsorozat egyik legkedveltebb előadói helszíne lesz, ahol a legnagyobb kőszínházak szórakoztatják majd az érdeklődőket, pl. a kaposvári Csiky Gergely Színház, vagy a Veszprémi Petőfi Színház.

Szabadtéri Színpad – Balatonlelle

Neves fellépőkkel színvonalas koncertprogrammal várnak minden érdeklődőt az idei nyáron is Balatonlellén. A szabadtéri színpadon magyar zenekarok, énekesek, operettelőadások, musicalek és bohózatok várják a nyári közönséget.

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva