likeBalaton.hu | 2020.06.19. 08:00
Te mivel szeled át a Balatont? Már lehet jelentkezni az átevezésre!
A Balatonon egy átlagos napon nem lehet kézzel hajtott sporteszközzel átkelni, ezért is várják az evezősök minden évben a hivatalos Balaton-átevezést. Ilyenkor vitorlások sorfala között teljesíthető a Fonyód-Badacsony-Fonyód táv.

Az előző nyáron több mint kétezren eveztük át a Balatont a Fonyód-Badacsony-Fonyód távon, majd tértünk vissza a rajthelyhez.

Idén augusztus 16-ra hirdette meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Balaton-átevezést, a hivatalos kiírás szerint az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni. A versenykategóriát az eszköz meghajtásához használt lapát határozza meg. (kajak, kenu, evezős, SUP, sárkányhajó) A megszokottól eltérő vízi eszközt a szervezőkkel előzetesen jóvá kell hagyatni.

Hogy kedvet kapj a 9 km-es távhoz, nézd meg ezt a kisfilmet, és olvasd el élménybeszámolónkat, hiszen nem kérdés, hogy mi – a likeBalaton.hu szerkesztői is vízre szálltunk!

Idén is a fonyódi Kutyás strandról rajtol a mezőny, és ide is érkezik vissza. A helyszínen egész nap színes programok várják nem csak a versenyzőket, hanem a nekik szurkoló közönséget is.

Fotó: Mihály Szilvia

Az idei év újdonsága lesz a ruhatár, és a teljes egészében online nevezési lehetőség.

– A jól bevált helyszínen, és a verseny lebonyolításán nem változtatunk sokat, fontos újítás azonban, hogy idén a nevezés történhet teljesen online is, tehát aki előre gondolkodik, annak semmilyen papírt nem kell a helyszínen kitöltenie – mondta Berényi Péter, szervezési igazgató. – Ezúttal is javasoljuk az indulóknak a hajódepó használatát, a rajtszámok kiosztását már a verseny előtti szombaton elkezdjük, a hajókat pedig díjmentesen őrizzük a másnapi rajtig. Idén lesz ruhatár is, ezek a kényelmi szolgáltatások talán még felhőtlenebbé tehetik az augusztus 16-át a túraversenyen résztvevőknek és a nézőknek.

Az eseményre az alábbi oldalon lehet nevezni. A helyszínen a Balaton-átevezést megelőző napon 12.00-17.00 között, vagy a rendezvény napján, augusztus 16-án, vasárnap 6.30-11.00 között lehet nevezni.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a nagyközönséggel és az aktív sportok kedvelőivel is megismertessék a tó nyújtotta lehetőségeket, hiszen a Balaton a strandlás és a vitorlázás mellett számos vízi élményt kínál.

Te ott leszel az átevezésen?

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva