likeBalaton.hu | 2022.05.15. 12:00
Tekerj a sereggel! – körbebringázzák a Balatont
Két nap alatt kerülik meg a Balatont a hétvégén a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi programhoz kapcsolódó katonák és civilek.

Tizedik alkalommal indult el a Balaton körüli kerékpáros túra szombat délelőtt Keszthelyről. Ez a két nap nem a versengésről szól, itt mindenki a maga tempójában, pihenőket beiktatva tekerheti le a mintegy kétszáz kilométeres távot, a túra inkább családi program és közösségi élmény.

550 fő jelentkezett

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, aki maga is a kerekezők között állt rajthoz, az indulás előtt elmondta: a tíz évvel ezelőtti első túrának az volt az egyik célja, hogy a honvédség aktív vagy nyugállományú katonáinak és családtagjaiknak kétnapos kikapcsolódási, közösségépítő lehetőséget kínáljanak. Másrészt

ez a túra a kezdetektől a civilekkel való kapcsolatépítést is szolgálja.

Idén mintegy 550 kerékpáros regisztrált az indulásra, a mezőny közel fele már civilekből áll, és jellemző, hogy évről évre egyre szélesebb a katonákhoz csatlakozók köre – tette hozzá az államtitkár.

A Keszthelyről induló túra első napján Balatonakarattyáig kerekeztek a Balaton északi partján, több helyszínen a helyi önkormányzattal közösen kialakított pihenőhelyeket is felkeresve. A második napon a mezőny Balatonakarattyáról indulva a déli parton kerékpározik vissza Keszthelyig. (Részletek itt olvashatók.)

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva