2021.04.26. 10:00
Térdig járhattunk a tulipánban a Balatonon - Videó!
Több százezer szál tulipán virágzik Somogyban. A szőlősgyöröki és a kőröshegyi kerteket valósággal ellepték hétvégén az érdeklődők a gyönyörű időben. Aki tehette, metszőollót ragadott, hogy szebbnél szebb színes virágokkal térhessen haza.

Metszőollóval és kosárral érkeztek a vendégek a szőlősgyöröki tulipános kertbe. Három évvel ezelőtt fél hektáron alakították ki itt egy ültetvényt, ahol mára már csaknem kétszázezer virág nyílik.

Fotó: Németh Levente

 

– A hideg tavaszi idő miatt két héttel később kezdődött a virágzás, azt tapasztaljuk, a piros és sárga színűek a nagy kedvencek, de a vendégek jelenleg harmincegyféle tulipán közül választhatnak – mondta el Mátrai Zoltán, a szőlősgyöröki tulipánkert tulajdonosa. A tulipánhagymákat természetesen Hollandiából hozták, ahol csodaszép hibrideket nemesítenek. Egy speciális ültetőgéppel helyezték el ősszel a gumókat a bakhátakon, a növénykezdeményeknek 20 centiméter vízmélységgel, árasztásos technológiával biztosítják a nedvességet, majd később az előbújó virágoknak.

Nézd meg ezt a videót!

A koronavírus miatt bekövetkezett járványhelyzetben próbálják a bejelentkezésekkel elkerülni, hogy a látogatóknak ne kelljen várniuk, de zsúfolt tömeggé se torlódjanak.
– Csak úgy látogatható a kert, ha a nyitvatartási időben előre időpontot foglalnak a közösségi oldalon. Igyekszünk minél előbb reagálni a megkeresésekre, valamint kötelező a maszkhasználat és a higiénia miatt szedőkosarat és metszőollót nem tudunk az idén biztosítani – mondta Mátrai Zoltán.

A szőlősgyöröki Tuli Garden
Fotó: Németh Levente

 

Ebben az esztendőben nem szedik fel ősszel a virághagymákat, hanem bent hagyják a talajban. Jövőre szeretnék bővíteni a kínálatot, kétszázféle tulipánhibrid virágzását várják 2022 tavaszán. A kőröshegyi tulipános kertben május másodikáig tart a szüret, hétvégente a megnövekedett forgalom miatt várakozással kell számolni, egyszerre 1700 fő tartózkodhat a gazdaság területén.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Németh Levente

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva