Krausz Andrea | 2019.03.16. 06:00
Termálvíz, élmények és tökéletes relaxálás Siófokon
A siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központban megmutatjuk, hogy milyen az igazi kényeztetés. Az egész éven át nyitva tartó komplexum a profi szaunázók fellegvára.

Tavaly rekordévet zárhatott a város fürdője. Összesen 170 ezer látogatót fogadtak a Balaton-parti létesítményben, ami 12 százalékkal nagyobb vendégforgalmat jelent a 2017-es évhez képest. Kétségtelen, hogy sokan választják kirándulásuk célpontjának a központot, amely mindig nyitva áll: télen-nyáron, egészen 21 óráig áztathatjuk magunkat a medencékben.

Télen is kellemes a kültéri medence termálvize

Ráadásul a Galeriusban sikerült összehozni azt is, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást. Itt nem kell unatkozni a gyerekeknek, mert a mama a gyógyvizes helyeket részesíti előnyben, ugyanakkor nagyiéknak sem kell sajgó lábbal a zajos csúszdapark mellett ácsorogni, amíg a kicsi kitombolja magát. Itt minden egyben van, és akár egy egész napot eltölthetünk azzal, hogy mindig más kényeztetés után nézünk!

– Kezdjünk a termálvizes medencékben! – invitál Balogh Renáta, fürdővezető. – A Siófoktól 15 kilométerre lévő Nagyberényből érkezik hozzánk tartálykocsikban az a minősített gyógyvíz, amely kútvízzel keverve, újramelegítve kerül a kültéri és az egyik beltéri medencénkbe. Egy 20 perces ülőfürdő éppen kellemesen hat, ennél több nem is javallott egyszerre. Mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozásokra, valamint baleseti sérülések és ortopédiai műtétek utókezelésére is jót tesz – fejti ki a fürdő vezetője.

A jótékony hatású, melegvizes részleg mellett további gyermek-és élménymedencék sorakoznak egymás mellett, összesen tíz van belőlük, úgyhogy válogathatunk kedvünkre. Kedvenc élményelemeink azok a hatalmas római korsók(római kori hangulatot áraszt az egész fürdő), amelyek ha megtelnek, átbillenve öntenek egy nagy mennyiségű vizet az alatta állók nyakába.

Meglepő élményelemek a Galeriusban (Fotó: Krausz Andrea)

És ne feldkezzünk meg a Péntek 13 elnevezésű óriáscsúszdáról sem, ami a gyerekeket és a hozzánk hasonló gyermeklelkű felnőtteket jó ideig le tud kötni! Kör alakú, nagy csúszógumikkal lehet csak használni, 88 méter hosszú, 2 méter széles és gyakorlatilag végigsikítja az ember, amíg leér.

Ezt, valamint a kisebb csúszdát is korlátlanul lehet használni, így nem csoda, ha az ember megéhezik. – Kiváló éttermünk van – mutatja Balogh Renáta, aki szerint a wellnessételek mellett meghagyták a hagyományos fogásokat is. – A rántotthúst nem tudjuk levenni az étlapról, mert ez a legnépszerűbb fogás vendégeink körében, de van sokmagvas csirkesalátánk, és jók a grillezett húsaink is – meséli mosolyogva a létesítmény vezetője.

Hagyományos és fittnessételeket is kínálnak a Snack Bárban (Fotó: Krausz Andrea)

A Galerius többszintes épületében rengeteg féle masszázs közül válogathatunk. Van frissítő, lazító és svédmasszázs, ez utóbbi igen erőteljes, viszont a wellnesskezelések közül igen kedveltek például a kékszőlőmag olajos, gránátalma olajos vagy szilvás-gyömbéres masszázsok.

A siófoki Galeriust a szaunázók mekkájának is nevezik. A föld alatti szaunaoázisban vagy az emeleti szaunavilág kabinjaiban is élénk szaunaélet zajlik. Az ország legjobb sztár szaunamesterei rendeznek rendszeresen különböző felöntéseket, szeánszokat, de tartottak itt már országos versenyeket is. Minden hónap utolsó csütörtökjén klassszikus szaunaprogramokot hirdetnek, szerdánként, valamint a hétvégéken pedig sokféle stílus közül lehet válogatni. A Galeriusnak saját szaunaszezonja van, ami szeptembertől májusig kínál különlegességeket.

Ehhez hasonló show-műsor is lesz az új, nagy méretű szaunában

– Nyolc éve dolgozunk együtt a Sió Szauna mestereivel, akik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek – mondja Balogh Renáta. – Ennek a nagy érdeklődésnek is köszönhető, hogy idén nyáron bővítjük a szaunarészlegünket. Két kabint összenyitunk és létrehozunk egy 65-70 fős finn szaunát, ami az országban is egyedülálló lesz. Egy híres külföldi szaunamester szereplésével fogjuk majd megnyitni szeptemberben – meséli a terveket a vezető, aki hozzáteszi, hogy ezeken a programokon olyan hangulatot élhet át az ember, amit egy kis szaunában nem. A mesterek szabadabban mozoghatnak, nagyobb levegőt tudnak átforgatni és több eszközt használhatnak. A kályhák is professzionálisabbak lesznek, a speciális fény- és hangtechnika pedig igazi kuriózumnak számít majd.

A mostani hosszú hétvégén Forradalmi napok elnevezéssel különleges gyermek- szaunaprogramokkal várják a vendégeket a fürdőben.

Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva