Mihály Szilvia | 2019.07.06. 06:00
Titkos esküvő a Tündér forrásnál
Imádjuk a titkos balatoni helyeket, megmutatjuk nektek a legújabb kedvencünket, az Istvándy Ligetet Káptalantóti közelében, ahol akár a boldogító igent is kimondhatjátok.

A liget Káptalantóti és Badacsony között található, elsőre eszedbe sem jutna, hogy lekanyarodj az útról. A hatalmas mezők, és legelésző szürkemarhák látványa háttérben a tanúhegyekkel elvarázsol annyira, hogy megállj az út szélén, és fotót készíts a Káptalantóti piacra igyekezve, már-már szürreális a látvány, meg kell mutatnod másoknak is.

Fotó: Istvándy Birtok

De mi mutatunk ennél szebbet!
Istvándy Gergő a Tündér forrás melletti ligetben várt bennünket. A hely azonnal elvarázsol, már abban a pillanatban, hogy kiszálltam az autóból, megértem, miért jó itt megpihenni, elbújni a világ elől. Vagy épp megmutatni a világnak a boldogságunkat, és kimondani azt a bizonyos igent, ahogy Gergő és párja, Klaudia is tette egy évvel ezelőtt ezen a csodás helyszínen.
Nézd meg a videót, és már hívd is az anyakönyvvezetőt!

– Ez a liget ideális esküvői helyszín mindazok számára, akiket megérint a vidéki romantika bája és a nagy napon sem szeretnének lemondani a stílusos helyszínről, kényelemről, valamint gasztronómiai élményekről. A Liget fűzfákkal ölelt árnyas kertje nagyobb esküvőkhöz is tökéletes választás, a pajta és a sátor Thonett székkel és rusztikus asztalokkal berendezve 120-150 fő befogadását teszi lehetővé.

Fotó: Mihály Szilvia

– Az esküvők, rendezvények mellett a hétköznapokban is szeretném megmutatni ezt a helyet, a tervem, hogy egy glamping sátrat állítok fel, hogy az éjszakát is itt lehessen tölteni. Ez a hely egy pár részére ideális búvóhely a természet közepén, minden modern kényelmi elemmel (például padlófűtéssel) és gasztroélménnyel fűszerezve. Lenne itt egy fa éléskamra hűtővel a borainkkal és a hús termékeinkkel, reggelire és vacsorára, akár szalonnasütésre való alapanyagokkal.
Jakuzzi helyett egy szabadonálló fürdőkádat szeretnék, ami nagyon romantikus, és különleges.

Olvasd el a Gergővel készített hosszabb riportunkat, ahol még a Barkaszairól is mesél!

– Hamarosan vasárnap reggelenként a káptalantóti piacozás előtt vagy után reggelivel várnánk azokat a vendégeket, akik nem szeretik a nagy tömeget, de a helyi termékeket szívesen megkóstolnák. Egy villásreggeli ebben a háttérben felejthetetlen élmény. Mivel ez a hely csak bizonyos időpontokban látogatható, megmarad az érintetlen jellege, a varázslatossága.
Én még programpontnak is tudom ajánlani a vendégeinknek a naplemente nézést és a ne csinálj semmit, csak pihenj a függőágyban, nézd a természetet magad körül időtöltést.

Fotó: Mihály Szilvia

Gergő gondolatával mélységesen egyetértek, én a kis tó partján levő függőhintába ültem hosszú percekig egy pohár kéknyelű társaságában. Hamarosan körbevettek a színes pillangók, össze-vissza cikáztak, élvezték a napfürdőt, én pedig csak bámultam az előttem tornyosuló Gulács-hegyet.

Fotó: Mihály Szilvia

– Van egy boldogságkapunk, ahol a párok az esküvőre be tudnak vonulni. Különlegessége a ligetnek, hogy minden kapun egy másik tanúhegyet látunk, ha kinézünk, kilépünk rajta. Ha hátrafelé megyünk, ott a Csobánc, előttünk a Gulács, de látjuk a Tóti-hegyet és a Szent György-hegyet is.

Fotó: Mihály Szilvia

Nem káprázat a mező közepén a homokos vízpart sem a kicsi csónakkal, ez a Tündér forrás vizéből táplált kis tó és patak a hely egyik különlegessége.

Fotó: Mihály Szilvia

A feltörő forrásvíz iható, minősége a közeli Kékkút vízével egyezik meg. Kicsit magasabb a vastartalma a megszokott vizeknél, de ahogy Gergő mondja, ezen a környéken minden forrásvíznek íze van.
– A jellegzetes ízvilágot az a sok ásványi anyag okozza, ami a vízben található. A víz 365 méter mélyről fakad. A Káli-medence nagyon izgalmas vidék akkor is, ha kőzettanilag nézzük, nagyon sok forrás is található erre.

A víz nem csak nekünk, embereknek oltja a szomját, ide jár az Istvándy család szürkemarha csordája is, ha megszomjaznak a hatalmas, méltóságteljes állatok. Ilyen közelről még biztosan nem láttál szürkemarhát:

A liget autóval 5 percnyire található a Balatontól, gyakorlott túrázók kerékpárral vagy gyalog is könnyen megközelíthetik.
Mutatjuk a ligetben készített képeinket:

 

Kiemelt kép: Pixabay
Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva