viharjelzés: Siófoknál 0
-1°
DNY
4 km/h
2019.07.18. 12:35
Több mint ötszáz hajó rajtolt az 51. Kékszalag Nagydíjon
Elrajtolt az 51. Kékszalag Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 561 hajó nevezett a versenyre.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) főtitkára elmondta, harminc hajóosztályban versenyeznek a vitorlázók a tókerülő versenyen. Az induló hajók közül tizenegy legénysége csak külföldiekből áll, hat női kormányos is nevezett, valamint egy csak nőkből álló csapat is elindult az idei Kékszalagon.

A hajósokra több mint 150 kilométeres út vár: a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével, majd pedig Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

A versenyt teljes egészében élőben adja az M4 Sport.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A Balatonfüreden csütörtök 9 órára kiírt rajt után a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre ahhoz, hogy teljesítsék a távot.

51 Kékszalag: Rajt

Ez volt a rajt – 561 hajó közeledik a kenesei bójához!#kékszalag #kekszalag #51kékszalag #51kekszalag #kékszalag51 #kekszalag51 #vitorlázás #balaton #MVSz #vitorlásverseny #versenyvitorlázás #hungariansailing #blueribbonregatta #ottali

Közzétette: Kékszalag – 2019. július 18., csütörtök

A verseny abszolút időrekordját a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, egy kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely 2014-ben 7:13:57 óra alatt ért célba.

Így indult a Kékszalag Nagydíj:

10.43-kor a kenesei fordulnál a sorrend a következő:

1. Opel Fifty-Fifty 2. New Black Jack 3. Prevital

Utánuk a Nanushka BMW Wallis, az RSM2 és a Racing Django fordult Kenesénél.

10.48 Biztatás az Opel Fifty-Fiftytől a többieknek:

„Ugyanaz a keleti szél fúj, de a siófoki bója felé mintha sötétedne az ég, ez kis frissülést jelenthet. Itt is van némi szél és a siófoki szélváltó is kedvező lehet, ezt talán biztatás a mezőny többi hajójának, hogy bár gyenge a szél, de lehet haladni” – mondta Gémesi Jóka, a kenesi bóját elsőként elhagyó Opel Fifty-Fifty sajtófőnöke. Hozzátette: a New Black Jackkel szoros versenyben haladnak a siófoki bója felé.

12:02 Az első öt Siófoknál:

1. New Black Jack 2. Opel Fifty-Fifty 3. Prevital 4. Nanushka BMW Wallis 5. RSM2

Forrás : MTI

Forrás: https://kekszalag.reblog.hu

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva