Krausz Andrea | 2019.05.12. 06:00
Tombolt a közönség, Siófok lett az EHF-kupa-győztes
Valóra vált az álom: története első nemzetközi kupatrófeáját szerezte meg a Siófok KC a dán Esbjerg elleni összecsapáson. Soha nem játszott még kézilabda EHF-kupa-döntőt és nem nyert EHF-kupát Balaton-parti csapat. Siófok történelmet írt.

Elképesztő hangulat és telt ház volt a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. 1500 ember szurkolta végig egy emberként a döntőt, amit oda-visszavágón játszanak az EHF-kupában. Nagyon sokat számított, hogy az odavágón 21–21-es döntetlent született a dán Team Esbjerg otthonában, így 15 tétmeccsel a lábukban és kezükben hatalmas izgalom, kemény helytállás, valamint nyitott mérkőzés várt a siófok klub lányaira.

A városban már nagyon készültek a találkozóra, minden drukker megpróbált hozzájutani az egyedi egyenpólóhoz és abban megjelenni, jegyet pedig már napokkal előtte sem lehetett szerezni.

A meccs rendhagyó módon kezdődött: Fodor János klubtulajdonos az SKC szurkolók között, a lelátón lelkesítette a spotcsarnok közönségét. Mint mondta, lehet, hogy az öltözőben az angol a közös nyelv, de ha a csúcsra érünk, magyar szurkolóknak, magyar szíveket megdobogtatva, egy magyar kisvárosnak és Magyarországnak szerzünk dicsőséget.

Itt láthatjátok a videón:

A Siófok KC norvég edzője, Tor Odvar Moen egy nemzetközi csapatot kovácsolt össze egy év alatt közösséggé és ütőképes gárdává. A klub olyan nagy neveket igazolt, mint horvát gólkirálynő, átlövő Andrea (Penezic) Kobetic, Silje Solberg, a norvégok egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok kapusa, a francia világbajnok irányító Estelle Nze Minko-t pedig valóban a szívébe zárta a siófoki közönség. Egy szurkoló azt mondta, hogy ez a csapat olyan színtű, mintha Siófoknak lenne egy Atlético Madridja. (Itt olvashatsz a kézilabdás lányok bikinis strandolásáról.)

Úgy harcolták ki az EHF-kupa-döntőt, hogy oda-vissza összesítésben győzedelmeskedtek a Vác, az orosz Togliatti, a dán Herning-Ikast, a német Metzingen, a svéd Savehof, a norvég Storhamar és a dán Viborg csapatával szemben, nem kis izgalmakat okozva a szurkolóknak. Végül így kerültek össze a döntőben az Esbjerggel.

Narancssárga mezben a Siófok csapata az EHF-kupa Balaton-parti döntőjében (Fotó: Krausz Andrea)

És, hogy mi volt a meccsen? Tulajdonképpen simán nyert a Siófok. Csak az elején vezetett pár percig a dán csapat, utána szépen jöttek fel a hazaiak, és 14-10-es hazai előnnyel fordultak a félidőben a csapatok. A második játékrészben már nyolccal is el tudott húzni az SKC.

22-14-nél azzal szórakozott a közönség egy időkérésnél, hogy a szpíker buzdítására kiakasztották a digitális zajmérőt, a hangerőtől majdnem felrobbant a sportcsarnok. Érezte mindenki, hogy meglesz a meccs, még a siófoki játékosok is, így egy picit kiengedtek, de végül lefújta a döntőt a cseh bírópáros. 26-21-re nyertek a balatoniak.

A „kemény mag” szurkolói tábor közepén ilyen volt a hangulat a lefújás pillanatában, nézzétek meg videón:

A díjátadó ceremónián aranyaérem került a Siófok KC játékosainak nyakába. Estelle Nze Minko lett a meccs legjobb játékosa, Andrea Kobetic pedig az egész EHF-kupasorozat gólkirálynői címét is elnyerte.

– Egészen káprázatos volt a hangulat az egész mérkőzés alatt, óriásit küzdött a csapat, keményen megdolgoztunk a sikerért, de a kupa megnyeréséhez a szurkolók energiájára, támogatása is nagy szükség volt – mondta boldogan a helyszínen Tor Odvar Moen, a Siófok vezetőedzője.

Pezsgő, konfetti és tánc a színpadon! Itt a videó az ünneplésről:

A küzdőtér rövid idő alatt megtelt emberekkel, együtt ünnepeltek és fotózkodtak a győztes csapat tagjaival kifulladásig.

Én így szelfiztem az EHF-kupát ölelgető kapus Denisa Deduval, hátul balra az átlövő Gabriela Perianuval, jobbra a beállós Aszma el-Gauival:

További fotók a meccsről:

Kép, szöveg és videó: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva