likebalaton.hu | 2018.09.08. 10:00
TOP 5 hely, ha kirándulás közben megéhezel
Összegyűjtöttük a Balaton-felvidék 5 legjobb gasztro helyszínét. Ha kirándulás közben megéhezel, ezeken a helyeken nem fogsz csalódni a kínálatban.

A Csobánc-hegy tetejéről lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk, már ezért megéri idáig eljönni. A Villa Tolnay Borházban vulkanikus borokat kóstolhatunk, akár egy teljes borvacsora alkalmával is. Érdemes szállást is foglalni, hogy a helyi alapanyagokból készült vacsora és terroir borok kóstolása után a napfelkeltében is gyönyörködhessünk. A Villa Tolnay felnőttbarát szálláshely, a nyugalom és a csend megőrzése érdekében nem fogadnak gyerekeket.

 

Kő fagyi?

Mindszentkálla fő utcáján találjuk ezt a kézműves fagylaltozót, ahol Biszku Ferenc és családja nem sajnálja az alapanyagot a jéghideg édességből. Itt valóban felfrissülhetünk, a gyümölcsfagyi gyümölcsből, a mandulafagyi mandulából készül. Különleges élmény a rosé fagylaltjuk, kóstoljuk meg, ha erre járunk.
Hegymagason, a Szent György-hegyen található birtokon a hét minden napján várják a túrázásban elfáradt vendégeket. Az étlapon a helyi alapanyagokból készített ételekhez Szászi borokat kínálnak, érdemes megkóstolni a Kabócás Olaszrizlingjüket egy Csirke supréme-mel. Ha itt leülünk egy ebédre vagy vacsorára, úgy érezzük, megáll az idő, és nem is akarunk továbbmenni. Családoknak is ajánljuk, a gyerekek részére külön menüvel készülnek.
A Mi a Kő egy borbolt, borbár és étterem egyszerre. Köveskál korábbi kocsmájában hozta létre Trombitás Tamás ezt a mára már kultikus helyet, ahova akár biciklivel is érkezhetünk. A főút mellett található étterem hátsó kertjében hangulatos terasz és egy vendégház is várja a kirándulókat. A hagyományos alapanyagokat és konyhai technikát ötvözik a modern eljárásokkal. Az alapanyagokat a környék kistermelőitől szerzik be, a szezonális étlap mellett mindig találunk fekete táblás napi ajánlatot is. Nyáron mindenképp kóstoljuk meg a lecsót vagy a tökfőzeléket .
Szigligeten a Villa Kabalába betérve kóstoljuk meg az újragondolt hagyományos magyar ételeket. A kilátás pazar, az egyéves születésnapját ünneplő helyen érdemes előre asztalt foglalni, hogy kipróbáljuk a gasztro bisztró fogásait. Maradjunk a vendégházban éjszakára is, este a helyi borokat reggel pedig a villásreggelit élvezhetjük a teraszon.
Összeállította: Mihály Szilvia
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva