Szaniszló Hajnalka | 2019.08.07. 10:00
Mi az a Balaton-bérlet? Mutatjuk!
A MÁV szuper dolgot talált ki: extra kedvező árú is lehet az utazás, mutatjuk a részleteket!

Bár az elmúlt időszakban adódott néhány probléma a vonatközlekedéssel, azért a MÁV sok jó dologgal is megtámogatja a nyári időszakban a Balatonhoz jutást.

A diákok idén utoljára augusztus 11-én vásárolhatják meg a 30 napos Vakáció-bérletet, amely érvényes diákigazolvánnyal együtt korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán.

Egyébként egyes balatoni vonatokon már étkezőkocsik és egyéb nyalánkságok is elérhetőek, kattints a menüért.

A 15 napos Vakáció-bérletet augusztus 25-ig lehet megvenni. Ezek a szezonális bérletek az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosítanak másodosztályon, a MÁV-START és a GYSEV teljes belföldi hálózatán. A bérlettel gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani, de arra figyelni kell, hogy a többi feláras vonat csak felár megváltása mellett vehető igénybe. (Ilyen például az InterCity pót- és helyjegy.)

A Vakáció bérletpénztárban, automatából, továbbá online – otthon nyomtatással, kijelzőn történő bemutatással, valamint automatás átvétellel is – megváltható. A Vakáció 30 napos bérlet 15 900, a Vakáció 15 napos bérlet pedig 9900 forintért váltható minden előzőekben felsorolt értékesítési csatornán. Az ajánlatot a közoktatásban, vagy felsőoktatásban részt vevők vehetik igénybe érvényes nappali vagy esti tagozatos magyar, valamint nemzetközi diákigazolvánnyal. További információk a vasúttársaság honlapján olvashatók.

Olykor nosztalgiavonatokkal is utazhatunk, ennek is érdemes utánanézni, mert a retró vonat különösen nagy kaland tud lenni.

A 30 napos bérlet 15 900, a 15 napos 9900 forintba kerül. A bérlet mellé nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani, de a többi feláras vonat csak a különbözet kifizetésével vehető igénybe.

Tudtad, hogy idén 110 éves az Észak-Balatoni vasútvonal?

A 30 napos, bárki által kiváltható, 14 900 forintba kerülő Balaton-bérlet – amely korlátlan utazásra jogosít Budapest és bármely balatoni vasútállomás, valamint a balatoni állomások között másodosztályon – augusztus 15-éig váltható meg. korlátlan számú utazásra jogosít Budapest és bármely balatoni vasútállomás között, valamint a balatoni állomások egymás közti viszonylatában másodosztályon. A bérletpénztárban, automatából, továbbá online – otthon nyomtatással, kijelzőn történő bemutatással, valamint automatás átvétellel is – megváltható. Részletesebb információk a MÁV oldalán találhatók.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva