zaol.hu | 2020.12.29. 17:00
Túrázz télen is, de most csak a családdal!
Az egészséges immunrendszer megőrzéséhez elengedhetetlen néhány órát a friss levegőn tartózkodni. A járvány miatt ezt csak szűk családi körben tehetjük meg, ilyenkor is érdemes hosszabb sétákat és túrákat tenni.

Kedvenc kirándulóhelyünk a Balaton, mely minden évszakban, ilyenkor télen is megannyi látnivalót kínál a látogatóknak. A koronavírus-­járvány okán bevezetett intézkedések miatt a tó körüli települések is „bezárkóztak”, nincs lehetőség nagyobb társasággal forralt bort kortyolgatni a tóparton. Ettől függetlenül kedvesünk kezét szorongatva felkerekedhetünk, hogy tiszta levegőhöz jussunk. A déli parton, Balatonberénytől egészen Siófokig kalandozhatunk az épített és természeti látványosságok között.

A téli Balaton a déli partról fotózva
Fotó: ZH

A bala­tonmáriai és balatonfenyvesi szabadstrandokról kivételes panorámában gyönyörködhetünk. Utóbbi településről indulva 3–5 kilométeres túrát is beiktathatunk a programba. A somogyi Nagyberek egyike Magyarország legtitokzatosabb, kevésbé ismert tájainak. A múlt század közepéig a Balaton egyik mélyen benyúló öbleként állandóan vízzel borított terület volt. Most felfedezhető csodálatos madár- és növényvilága.

Az északi part és a Balaton-felvidék szintén rengeteg kincset rejt, ha kirándulásról van szó. Számos tanösvényt, erdei utacskát, kilátót és rejtett zugot fedezhetünk fel sétáink során, akár kisebb vagy nagyobb túrát tervezünk.

Madarak a téli nádas körül Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

Ha kirándulás tippeket szeretnél, adunk néhány ötletet, ahová télen is ellátogathatsz:

A Koloskavölgyi vadaspark minden évszakban nyitva van és az állatok sem mennek sehová.

A Káli-medence kőtengereit hűvösebb időben is fel lehet keresni.

Ha templomromokat fedeznél fel, itt találsz néhány csodálatos helyet.

Ha pedig kolostorromok körül is szívesen bóklászol, akkor ezeket érdemes meglátogatni.

Erről a balatoni padról pedig mindig csodás kilátás tárul elénk.

Forrás: Zaol.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva