likeBalaton.hu | 2022.12.13. 10:00
Új menetrend a MÁV és a Volánbusz járatain
Az új menetrend a balatoni járatokat is érinti.

Új menetrend a MÁV-Volán-csoport járatain

A szokásosan december második vasárnapjára időzített új menetrend a vasútvonalak mintegy harmadát érinti menetrendi vagy tarifális fejlesztésekkel, a Volánbusz számos távolsági és helyközi buszjáratának is módosult a menetrendje. Emiatt a közlekedési társaságok arra hívják fel utasaik figyelmét, hogy utazásuk előtt feltétlenül tájékozódjanak a járatok indulási idejéről.

Idén mintegy 710 millió utazásról gondoskodott a MÁV-Volán-csoport

Az új menetrend a korábbiaknál is utasközpontúbb szemléletet hordoz, és kihasználja a legújabb fejlesztéseket, valamint a cégcsoport integrációjának előnyeit.

A MÁV-START menetrendjét az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen folyamatosan felülvizsgálja, hogy a gazdaságfejlesztési célokhoz és a társadalmi igényekhez igazítsák a vonatok közlekedését. A közösségi közlekedés versenyképességének egyéni közlekedéssel szembeni javítása érdekében az utazási szokásokhoz még jobban igazodó

összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá, szerethetőbbé a vonattal, busszal utazást.

A dinamikusan növekvő utasforgalomhoz igazodva hétköznap az esti órákban és hétvégén napközben a legnagyobb utasforgalmú elővárosi vonalakon sűrűbben közlekednek a vonatok a menetrendváltástól, félórás követés lesz a 60 perces helyett.

A távolsági közlekedésben az utasszámok növekednek, és egyre nagyobb igény van arra, hogy a szokásos este 6-7 óra körüli utolsó vonatoknál később is haza lehessen jutni a vidéki nagyvárosokból Budapestre vagy a szomszédos nagyvárosba, illetve fordítva. Emiatt a főváros és Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger között, valamint

a Balaton felé is meghosszabbodik az üzemidő.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Változott a Volánbusz menetrendje is

Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan, vagy a helyiek igényei szerint bővült a buszos szolgáltatás. Módosult a ráhordó autóbuszjáratok közlekedése, új vasúti csatlakozások jöttek létre. A Dombóvár–Gyékényes és

a Veszprém–Ajka vonal esetében a helyközi autóbuszos közlekedés szerepe erősödik.

Az előzetesen közzétett menetrenddel ellentétben azonban az Etyek és Biatorbágy vasútállomás között meghirdetett új 766-os autóbuszok nem indultak el december 11-étől, az új járatok forgalomba állítására később kerül sor.

Részletesen az új menetrendekről

Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatás már elérhető ezen az oldalon, a MÁV honlapján pedig a Belföldi utazás/Menetrendek/Közforgalmú menetrendek menüpontból. A Volánbusz jelentősebb változásairól, valamint megyénkénti bontásban a kisebb módosításokról a busztársaság honlapján lehet tájékozódni.

 

 

 

 

Nyitókép: MÁV hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva