Kovács Erika / veol.hu | 2020.06.25. 15:00
Újabb gasztrorobbanás Badacsonyban
Alapvető a Balaton vonzerejében, idegenforgalmában, hogy minél több helyi terméket és szolgáltatást a legmagasabb színvonalon kínáljunk – hangsúlyozta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, badacsonyi szőlész-borász a náluk készült pezsgő országos premierjén szombaton.

A veszélyhelyzet után ez volt az első nyilvános esemény a badacsonyi Laposa Birtokon.
– A cél az, hogy izgalmas dolgokat, helyi termékeket kínáljunk, mindezt magas színvonalon. Ez adja a tó és a környéke vonzerejét – szögezte le Laposa Bence.
–Itthon és külföldön egyaránt fokozzák a Balaton népszerűségét a különlegességek, ilyen a pezsgő is, amelyre a gasztronómiában Magyarországon, illetve világszerte óriási érdeklődés mutatkozik.

A Laposa Zsófia borász vezetésével készített, furmint és szürkebarát alapú italt szombaton egyszerre mutatták be a Balatonon és országosan a kiemelt vendéglátóhelyeken. Ezzel nemcsak a Laposa Pezsgő, hanem a Balaton hírét is vitték, népszerűsítették.

Laposa Bence elmondta: elkötelezettek a helyi értékek mellett, ezért is választották ki két kitűnő borukat az újdonsághoz. A Badacsonyi borvidék legszebb területeiről származó szőlőből készült borok megmutatják a termőhelyek vulkanikus adottságait, elegánsak, lágyak, kitűnő savakkal rendelkeznek. Szerinte a fejlődést a szaktudás, a magas szintű technológia, nem utolsó sorban pedig a precizitás biztosítja.

– Ami egyedi, helyi és magas minőséget képvisel, az nagyon sokat tehet hozzá a balatoni régió idegenforgalmához. A varázserő abban rejlik, hogy milyen termékeket és szolgáltatásokat tudunk kínálni. Ezen a téren nagyon sokat fejlődött a Balaton az elmúlt időszakban. A bor volt az első olyan termék, amely elindította a minőségi változást a tó körül, ebben a borászatok mindig is élen jártak. Az utóbbi esztendőkben látványosan fejlődtek a szálláshelyek, a gasztronómia is, így ma már széles a paletta, van miből választani.

Fotó: Pesthy Márton

Az idei balatoni nyári szezont érintő kérdésre a Balatoni Kör elnöke kijelentette, nem az a fontos, milyen lesz a szezon, hanem az, hogy az idegenforgalom induljon újra, tudjanak működni a vendéglátó- és a szálláshelyek.
– Jó látni, hogy visszatért az élet a normális kerékvágásba, érkeznek a vendégek, elsősorban Magyarországról. A cél az, hogy az emberek számíthassanak ránk, illetve a Balatonra. Tudják, hogy az év minden napján kitűnő körülményeket, továbbá izgalmas, magas szintű kínálatot, szolgáltatásokat találnak meg itt!

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva