2020.02.25. 14:00
Vasárnap még igen, de március 2-tól nem pecázhatunk ragadozó halakra a Balatonon
Március 2-án kezdődik a süllő, a kősüllő, a balin és a sügér fajlagos tilalmi ideje, egyúttal életbe lép a Balatoni Horgászrend 5. pontjában kifejtett “ragadozós” tilalom is.

A süllő, kősüllő, balin és sügér fajokon túl még életben van a csuka fogási tilalma is – írja honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.

A felhívás szerint: március 1. és március 31. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit a horgászhelyen és a horgászcsónakban tartani, azzal horgászni, továbbá balint, csukát, kősüllőt, sügért, süllőt megtartani tilos!

A felsorolásból kimaradt a harcsa. Az enyhítés annyit jelent, ha valaki fel nem sorolt csalival (például gilisztacsokorral) fog harcsát, nem köteles visszaengedni a tóba.

Mivel idén március 1. vasárnapra esik, a hatályos jogszabályok értelmében az ezt követő első munkanapon, azaz március 2-án kezdődnek az említett fajok tilalmi idejei, ehhez az időponthoz igazították a Balatoni Horgászrend 5. pontjában kifejtett ragadozós tilalom bevezetését is.

A peca megkezdése előtt érdemes figyelmesen elolvasni az állami jegyen és a területi jegyen leírtakat és betartani a Balatoni Horgászrendet, ha pedig szabálytalanságot tapasztal valaki, használja a halőri bejelentőt!

Nyitókép: balatonihal.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva