K.G. / sonline.hu | 2022.10.04. 14:00
Végiglopkodták nyáron a strandokat ezek a tolvajok
Őrizetlenül hagyott táskából emelték el a szajrét a tolvajok, míg a sértettek lubickoltak.

Tolvajok a strandokon

Elítéltek két huszonéves fiatal férfit, akik a nyáron egy nap alatt öt fürdőzőt károsítottak meg strandlopásokkal a Balatonnál.
A lopásokat az idősebb, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett férfi követte el, míg a társa figyelt, hogy jön-e valaki. 2022 júliusának végén a balatonboglári, illetve a balatonfenyvesi strandok közelében emeltek el őrizetlenül hagyott táskákat, illetve hátizsákokat. Gyorsan átnézték a zsákmányt, a készpénzt és az értékesnek vélt tárgyakat eltették, míg az igazolványokat a környékbeli kukába dobták. A fonyódi rendőrök azonban gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak.

Használd a széfet
Fotó: Krausz Andrea

 

Az idősebb férfi előélete miatt letartóztatásban, míg a fiatalabb társa bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt.
A Fonyódi Járásbíróság 2022. szeptember végén gyorsított eljárás keretében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, akik közül a különös visszaesőnek minősülő férfit 3 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, míg fiatalabb társát 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: sonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva