Krausz Andrea | 2020.10.29. 07:00
Versenyrekorddal ért véget az IBCC nemzetközi pontyfogó kupa
Két órával a verseny zárása előtt fogták meg a VI. International Balaton Carp Cup (IBCC) rekordhalát. A balatonboglári Platán strandon egy 28,95 kg-os tükröst akasztott horogra október 28-án reggel a szlovák JET FISH nevű csapat. Tihanyban, a délutáni eredményhirdetésen átadták a fődíjakat.

Eredményesen zárult az október 22. és 28. között megrendezett IBCC nemzetközi pontyfogó kupa, melynek eredeti időpontját áprilisban hirdették meg a szervezők, de a járványügyi helyzet miatt kénytelenek voltak őszre halasztani. 21 nemzet több mint 200 csapattal képviseltette magát a balatoni versenyen, melynek lényege, hogy 140 óra alatt, éjjel-nappal horgászva minél több gyönyörű pontyot fogjanak ki a vízből, majd a mérlegelés után engedjenek vissza. A teljes Balatont körbeülték a csapatok, akiknek horgászhelyét úgy sorsolták ki a verseny kezdetén.

A Balaton minden bizonnyal a világ legjobb pontyozó tava
Fotó: facebook/IBCC

 

A Balaton alacsony vízállása miatt a szervezők idén 100 méterre megnövelték a behúzás lehetőségét, tehát az északi parton 450 méterre, a délin pedig 550 méterre lehetett behúzni.
Az a csapat nyert, amelyik a versenyidő alatt a legnagyobb tömegben fogott 5 kilogrammnál nagyobb méretű pontyokat, emellett külön díjazták a szektorok első 3 helyezettjét, a verseny legnagyobb pontyának kifogóját, és azokat a csapatokat is, akik az általuk kifogott 5 legnagyobb hal versenyében az élen végeztek.

Hatalmas volt az izgalom, folyamatosan változott a tabella, és sokan abban reménykedtek, hogy megdöntik az IBCC történetének eddigi rekord fogását. A 2017-ben Fonyódon kifogott rekordponty 26,05 kg-ot nyomott, amit idén többen is túlszárnyaltak, végül a szerda reggeli 8 órai versenyzárás előtt a szlovák JET FISH nevű csapat partra emelt egy 28,95 kg-os tükröst Balatonbogláron,.

A szlovák Jetfish csapat ezzel a 28,95 kg-os ponttyal döntötte meg az IBCC mindenkori rekordját
Fotó: Facebook/IBCC

Végül 15544,73 kg (!) volt az összfogás, ami 1637 db pontyot jelent. A verseny átlagsúlya elérte 9,5 kg-ot és 25 db 20 kg-nál nagyobb pontyot sikerült szákba terelni.

Az eredményhirdetést a Fishing and Hunting Magyarország a Facebook oldalán kísérhették figyelemmel a nézők.

Az alábbi eredmények születtek:

Abszolút verseny:

1. Mikbaits & Moraviafishing.cz, Csehország-Szlovákia, 644,95 kg

2. The One I Team, Románia, 558,54 kg

3. Nikl & Big Carp Team, Magyarország, 503,96 kg

Az 5 legnagyobb hal versenye:

1. Mikbaits – Parys Team, Szlovákia, 99,91 kg (20 kg-os átlagsúly)

2. VMFISHING csapat, Magyarország, 95,48 kg

3. Bait Bait Pipecontrol.hu Carp Team, Magyarország, 88,01 kg

A legnagyobb kifogott tükörponty díjazottja:

JET FISH, Szlovákia, 28,95 kg

A legnagyobb kifogott tőponty díjazottja:

Szepezdi Extrémsport Szövetség, Magyarország, 26,10 kg

Nyitókép: Facebook/IBCC

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva