likeBalaton.hu | 2021.01.15. 12:51
Visszavonták a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötőinek üzemeltetésére kiírt pályázatot
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Igazgatósága pénteken kezdeményezte a Társaság döntéshozó testületeinél a 11 vitorláskikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását.

– Amennyiben az Igazgatóság döntését a Felügyelő Bizottság is támogatja, úgy a javaslat a Közgyűlés elé kerül, aki a végső döntést hozza majd meg a kérdésben – olvasható a BAHART január 15-i közleményében

– A többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette, hogy az Igazgatóság döntését a Közgyűlésen támogatni fogja,

így a balatoni kikötők üzemeltetése továbbra is a BAHART feladata marad.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésre, a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével javasolja az Igazgatóság, mert az újonnan kinevezett vezérigazgató szeretné alaposan felülvizsgálni az országgyűlési képviselő javaslatait.

A pályázat felfüggesztése a fejlesztéseket nem befolyásolja, azaz a flotta megújítása, az új hajók beszerzése is folytatódik menetrend szerint, és hamarosan új kompok és személyszállító hajók építésének szerződéskötését jelenthetjük be – szól a hajózási cég közleménye.

Balatonszemesi vitorláskikötő
Fotó: Krausz Andrea

 

A Balatoni Hajózási Zrt. közgyűlése 2020. szeptember 18-án döntött a cég vitorláskikötő hálózatának üzemeltetési szerződés keretében történő használatba adásáról, és a májusban elfogadott újjászervezési tervnek megfelelően a hajózási társaság nyilvános pályázatot hirdetett. A pályázat azonban eredménytelenül zárult. A tizenegy balatoni vitorláskikötőre csak egyben lehetett volna pályázni, a nyertes pedig 15 évre vehette volna bérbe az ingatlanokat.

A likeBalaton.hu is foglalkozott a témával, a cikk itt olvasható.

Nyitókép: BAHART

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva