likeBalaton.hu | 2022.06.18. 18:00
Vízitúrák a Balatontól a Szigetközig - segít az app
A Magyar Természetjáró Szövetség digitális útikönyve, a Természetjáró weboldal és a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikáció a gyalogos és kerékpáros túrák mellett számos vízitúrát is felvett kínálatába.

A Természetjáró segítségével készen kapott útvonalak között válogathatunk, ha testközelből fedeznénk fel folyóinkat, tavainkat.
A vízitúrázás ismét egyre népszerűbb, nyaranta baráti társaságok és családok is gyakran vízre szállnak, hogy egy vagy többnapos evezésre induljanak.
A Magyar Természetjáró Szövetség digitális útikönyve, a Természetjáró weboldal és a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikáció ezért a gyalogos és kerékpáros túrák mellett számos vízitúrát is felvett kínálatába.

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

 

Az útvonalakat gyakorlott vízitúrázók válogatták ki és járták be, gazdag képanyaggal és részletes leírással segítve a választást. A hasznos tippekből az is kiderül, hol érdemes kikötni, szükség van-e saját hajóra, illetve kiknek ajánlható biztonsággal az útvonal.

A folyamatosan bővülő összeállításban változatos helyszínek között böngészhetünk, ahogy a túrák hossza és nehézsége is széles skálán mozog. A csendes suhanás a Holt-Körösön vagy az izgalmas, technikásabb evezés az Ipolyon éppúgy jó választás lehet, mint a vadregényes kalandozás a Szigetközben, vagy egy vízi barangolás Gemencen.

Népszerű állóvizeink sem maradtak ki a válogatásból: találunk balatoni túraötletet a Tihanyi-félsziget megkerülésére, de remek programnak ígérkezik a Velencei-tó vagy a tatai Öreg-tó körbeevezése is.

Aki csak mostanában kezd ismerkedni az evezéssel, vagy már rutinosabb, de új útvonalakat keres, a Természetjáró segítségével bátran felfedezheti a természetjárás e műfaját.

 

Forrás: Magyar Természetjáró Szövetség
Nyitókép: sonline

 

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Időutazás a Balatonon: egy lépés kétmillió év

 

Kövesd a kört és vizet lelsz, ha omegát látsz, barlangba jutsz

 

Hét vízitúra-megállóhely is megújult a Balatonon

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva