Csordás Péter | 2024.06.01. 14:00
Magyar ferrarisnak szurkolhatsz a hétvégén a balatonfőkajári versenypályán
Válint Bence több napot is a Balaton Park Circuiten tesztelt.

Június első hétvégéjén Magyarországra érkezik a Ferrari márkakupa-sorozata, és a Balaton Park Circuiten is rajthoz áll Válint Bence, aki jelenleg vezeti a pontversenyt, és persze a hazai pályán is győzni szeretne.

Válint Bence
Fotó: player.hu

1993-ban indította el a Ferrari a saját márkakupa-sorozatát, amelyben a maranellói autók tulajdonosai a világ különböző pályáin mérhetik össze a tudásukat. A Ferrari Challenge idén ismét Magyarországra látogat, de ezúttal nem a Hungaroring, hanem az újonnan megnyitott Balaton Park Circuit kapott helyet a versenynaptárban június 1-jén és 2-án.

Válint Bence
Fotó: player.hu

A Ferrari Challenge Europe idei második hétvégéje lesz a balatoni, ahová a Trofeo Pirelli tabellájának első helyén egy magyar pilóta érkezik.

A 19 éves Válint Bence első ferraris futamgyőzelmét már tavaly a misanói pályán megszerezte, és idén is elég jól indult az éve, hiszen egy győzelemmel és egy második hellyel kezdte a mugellói szezonnyitón.

Válint Bence
Fotó: player.hu

Bence a két futam között is igyekezett fejlődni, így több napot is a Balaton Park Circuiten tesztelt. A Trofeo Pirelliben is használt 296 Challenge-t vezette, és szimulátoron is gyakorolta a pálya vonalvezetését.

– Nagyon technikás a pálya, de előzésekre is lesz lehetőség, ezért biztos vagyok benne, hogy érdekes futamokat láthat a közönség – mondta a versenyző.

Válint Bence
Fotó: player.hu

A Ferrari Challenge Europe mindhárom kategóriájában két időmérőt és két futamot rendeznek, így a profikat és az amatőröket is többször láthatod majd versenyezni. Válint Bence célja nem más, mint a győzelem a hazai közönség előtt, és ezúttal élőben is szurkolhatsz neki, a két versenynapra online és a helyszínen is lehet jegyet kapni.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: player.hu
Nyitókép: Válint Bence
Fotó: player.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva