veol.hu/Kovács Erika | 2022.06.19. 00:46
Vonatbaleset a Balatonnál: egy család hajtott a sínekre
Balatonakarattyánál, a Köves úti vasúti átjáróban történt a baleset szombaton délután.

A Mávinform azt közölte: Tapolcáról a Déli pályaudvarra 15 óra 38 perckor elindult Kék Hullám InterCity vonat Csajág és Balatonkenese között egy vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött június 18-án, szombaton, a fénysorompó piros jelzést mutatott. A vonaton senki nem sérült meg. Balatonakarattyánál történt a baleset, az autóban hárman ültek, ők megsérültek – írja a veol.hu

Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést.

A veol.hu információi szerint a három utas, mely egy család, nyolc éves gyerek és 30-40 év körüli szülők, valamennyien könnyebben megsérültek, és mentőautóval szállították őket kórházba. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak.

A helyszínen az eset szemtanúi a veol.hu tudósítójának elmondták,

hatalmas vonattülkölést és csattanást hallottak, aztán azt látták, hogy repül egy autó a levegőben, és elsőre azt hitték, hogy kertjükben fog landolni.

A család éppen bográcsozott, azonnal mindent eldobtak, a fiatal pár Schádl Eszter és férje, Schádl Róbert átugrotta a másfél méteres kerítést, és rohant az autóhoz.

A rokonuk, Hadlaczki Károly is futott utánuk. A fiatalok magukhoz vettek fejszét és ágvágót, azzal próbálták betörni az autó ablakát, bent mozdulatlanul ült a család. Végül kisegítették őket az autóból, először a kisfiút utána a szülőket. Hadlaczki Károly pedig azonnal hívta a 112-t, a mentők perceken belül a helyszínre érkeztek. A család arról is beszámolt, hogy a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ami a kertjükben szállt le.

Hadlaczki Károly, Schádl Eszter és férje, Schádl Róbert szemtanúk segítettek a bajbajutott családnak
Forrás: Kovács Erika / veol.hu

 

A vonat, körülbelül 300 méterre tudott megállni az ütközés helyszínétől. Az autó pedig 20 méterrel arrébb csapódott be a fák közé az átjárótól. Az autó totálkárosra tört.

A portál információi szerint egy külföldi családot érte a baleset, akik itt élnek a Balatonnál, és egy Opel kombival közlekedtek.

Azt is hozzátették a szemtanúk, hogy vakszerencséje volt a családnak, hogy ennyivel megúszták az ütközést.

Tovább olvasnál? Ezeket is nézd meg!

EXKLUZÍV: bámulatos fotókon a lecsapó villámok, a világító felhők és a szupercellák a Balatonnál

Sokkoló! Meghalt egy gyerek a balatoni osztálykiránduláson

A vonat nem tud azonnal megállni, te igen

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva