MW | 2023.08.26. 18:00
A veszprémi egyetem csapatot állít a Solar Boat Challange-en / podcast
A fenntarthatóság jegyében – hazánkban először – rendezik meg a nemzetközi Solar Boat futamot, Balatonalmádi helyszínnel.

Saját hajóval versenyez a veszprémi egyetem a Solar Boat Challenge-en

Magyarországon először a Balatonon rendezik meg augusztus 22. és 27. között a Solar Boat Challenge versenyt. A Pannon Egyetem kezdeményezésére Balatonalmádi Önkormányzata biztosítja a helyszínt a rendezvényhez. A Balaton Solar Boat Challenge a Pannon Egyetem, a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Vitorlás Szövetség, valamint Balatonalmádi Önkormányzatának összefogásaként valósul meg. A Pannon Egyetem kancellárhelyettese beszélt az egyedülálló eseményről.

Kurdi Róbert, a Pannon Egyetem kancellárhelyettese
Fotó: veol.hu

A verseny fő célja, hogy a régió felelős intézményei összefogásukkal egy olyan

innovatív és a fenntarthatóság jegyében zajló nemzetközi Solar Boat futamot szervezzenek meg közösen elsőként itthon

amely a régiót kiemelt helyre emeli nemzetközi színtéren is.

– Nemcsak a kezdeményezők között van a Pannon Egyetem – saját hajót is épített, úgy, hogy saját erőből készült annak minden eleme. A nagyszabású projektek fémjelzik a Pannon Egyetem környezettudatossági, fenntarthatósági, hulladékgazdálkodási törekvéseivel kapcsolatos tudományos munkáit. Emellett jelenleg is zajlik az a jelentős felújítás, amelyben az egyetem épületeinek a hőszigetelését, az ablakok cseréjét és a gépészet felújítását is elvégzik – hangsúlyozta Dr. Kurdi Róbert.

 

A podcast itt hallható.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva