Krausz Andrea | 2023.04.21. 08:00
Hatalmas csapdát állítottak a Balatonalmádiban kószáló vaddisznóknak
Egy csapóajtóval ellátott erős faszerkezetet állíttatott fel Balatonalmádiban Fabó Péter polgármester. A vaddisznócsapdára azért volt szükség, mert a város utcáin csatangolnak az anyakocák a malacaikkal.

Egyre több vad jelenik meg az emberek lakta területeken a Balaton környékén is. Balatonalmádi sem kivétel. Nemrég le is videózták, ahogy a város északi részében fekvő Bartók utcán

két nagy vaddisznó tucatnyi kismalaccal menekült a sötétben érkező autó elől.

A probléma nem szűnik meg

Mindenki tudja, hogy az anyakocák akár veszélyt is jelenthetnek az emberre, főként, ha nem érzik biztonságban a kicsinyeiket.

Sokan sajnálják a vadakat, de megoldást kellett találni
Fotó: Illusztráció/Pixabay

 

Fabó Péter polgármester a Facebook oldalán jelentette be a vaddisznócsapda felállítását. „Remélem, hogy a csapda hatékonyan működik majd. Biztos vagyok abban, hogy a csapdázás segíti problémáink megoldását, de a problémát megszüntetni nem fogja.

Ezért minden illetékes döntéshozónak és szakembernek levelet írtam, hogy üljünk össze és lépjünk tovább.”

A vadásztársaság szállítja el

Hasonló csapdát állítottak fel az előző években a környező településeken, például Révfülöpön. A szerkezet úgy működik, hogy takarmányt szórnak a csapda közepére, és a kalyiba belsejében lévő vékony zsinórhoz hozzáérő vaddisznók működésbe léptetik a csapóajtót, ami bezárul.

Ezután a vadásztársaság szakemberei ketrecet raknak a csapóajtó elé,

majd elszállítják az állatot.

Ahogy arról a likeBalaton.hu beszámolt, folyamatosan gondot jelentett a vadak jelenléte a balatoni településeken. Az Almádia – fórum Balatonalmádiért nevű Facebook csoportban pedig sorra jelennek meg a videók a fel-alá mászkáló vaddisznókról.

Nyitókép: Illusztráció/shutterstock

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva