Kovács Erika | 2024.01.24. 16:00
Mínusz 16 fokban, szinte meztelenül mászta meg a hegyet a Balatoni Jegesmedve

Megmászta Pribék István Lengyelországban az 1603 méter magas Snezka hegyet mínusz 16 fokban, egy szál rövidnadrágban. István a Balatoni Jegesmedvék trénere, alapítója és vezetője.

– Megcsináltam! Életem egyik legnagyobb kihívása volt. Brutális mentális és fizikális kihívást jelentett, de szuper volt az egész hetes felkészülés!

2 óra 23 perc 1603 méteres csúcsra félmeztelenül, rövidnadrágban, 900 méteres szintkülönbséggel, 6,5 kilométeren, mínusz 16 fokban

– mondta a Balatoni Jegesmedvék vezetője, trénere. A kitűnő közösség egész télen fürdőzik a Balatonban, Balatonalmádiban, a Budatava, illetve a csopaki strandon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wim Hof (@iceman_hof) által megosztott bejegyzés

Wim Hof, más néven The Iceman (Jégember) egy holland motivációs szónok és extrém sportoló, aki ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, az Everestet rövidnadrágban mászta meg. Önálló módszert is létrehozott, melynek célja az egészség javítása, az életminőség növelése.

A Wim Hof-módszer három fő részből áll: légzéstechnika, hidegterápia és elköteleződés.

A légzéstechnika tudatos és intenzív légzési mintára épül, amelynek célja az oxigén felvételének javítása és a test mélyebb relaxációja. A tudatos légzés felszabadítja a testben rejlő rejtett lehetőségeket.

A hidegterápia a hideg vízbe merülést, jéggel való érintkezést vagy hideg zuhanyzást jelenti, amely erősíti az immunrendszert, és segít a testnek alkalmazkodni a hideghez. Az elkötelezettség pedig szükséges ahhoz, hogy kitartsunk a gyakorlat mellett, ugyanis ez rendszerességet igényel tőlünk, rutinná kell tennünk, hogy élvezhessük jótékony hatásait.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Facebook/Istvan Pribek

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva