veol.hu/Szendi Péter | 2021.01.06. 14:00
Rabul ejtő Balatonalmádi - egy fotós szemével
Heizer Mónika fotóművész 15 éves kora óta a fényképezés rabja, ahogy megkapta első 35 milliméteres filmes kameráját, onnantól kezdve ez jelentette az életét. A fotózás számára hivatás, szerelem és önkifejezés.

Célja, hogy megragadja az egyedülálló pillanatokat és valódi érzelmeket közvetítsen. Érzéseit nem szavakkal fejezi ki, mivel úgy gondolja, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Balatonalmádi mindent jelent a számára. Otthont, boldogságot, búvóhelyet, varázslatot.

Fotó: Heizer Mónika

– Ideköt a családom, a barátaim, gyerekkori emlékeim. Bárhova is sodort az élet, sokszor volt honvágyam, és mindig szeretettel emlékeztem vissza Balatonalmádira. Olyan jó látni, ahogy szépül a város, az elmúlt néhány évben nagyon sokat változott, és boldog vagyok, hogy előnyére. Nagyon szeretek utazni, újat felfedezni, ennek a vágynak köszönhetően kerültem ki Angliába, ahol tíz évig éltem, és ahol megszereztem a fotósdiplomámat – mesélte Mónika.

Fotó: Heizer Mónika

Tanulmányait a Truro College-ban kezdte egy kétéves esti képzésen, ahol ízelítőt kapott a fotózás minden területéből, és természetesen innen nem volt visszaút. Diplomáját a Plymouth College of Arton szerezte, ahol megtanulta a szakma minden apró fortélyát, és már akkor tudta, hogy ezzel valami varázslatos dolog veszi kezdetét.
Ezt követően a Kanári-szigeteken találta magát, ahol rengeteg tapasztalatot szerzett. Végül úgy döntött, hogy karrierjét itthon folytatja tovább, és 2017 decemberében útjára indította saját közösségi oldalát, mely egyre népszerűbb.

Fotó: Heizer Mónika

Balatonalmádiban egy egyedi stílusban berendezett stúdióban várja vendégeit, amely egyszerre romantikus és rusztikus, bájos és elegáns. Itt minden adott egy meghitt kismama-, baba-, családi és portréfotózáshoz.

– Nagyon szeretem az esküvőket, amely – kedvező esetben – csak egyszer adatik meg az ember életében. Ezért úgy gondolom, hogy egy ilyen eseményt nem elég csak fotózni, ezt a napot úgy kell megörökíteni, hogy visszaadja a nagy nap élményét, érzéseit és hangulatát, így még évek múlva is a fotók nézegetése során újra felelevenednek ezen jeles események legkedvesebb pillanatai. Szívemhez közel áll még a családi fotózás, amely során nagyon fontos számomra, hogy egy sorozat elkészítésekor ne csak gyönyörű képek készüljenek, hanem a hozzám érkezők egy jó élménnyel térjenek haza, és emlékezetükben sokáig őrizzék azt – hangsúlyozta a fotós, aki szerint Balatonalmádi egy igazán sokszínű kisváros, minden évszakban elvarázsolja, férjével és kutyájukkal szeretik felfedezni a város szépségeit.

Fotó: Heizer Mónika

Nem híve a Photoshopnak, inkább a természetességre törekszik, a lifestyle stílus áll hozzá a legközelebb.

Hiszi, hogy egy fényképnek nem csupán az a célja, hogy esztétikai élményt nyújtson, hanem hogy meséljen emberi kapcsolatokról, érzésekről, fontos pillanatokról és emlékeztessen illatokra, helyekre, továbbá elevenítse meg a kép pillanatát átkaroló történetet.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva