likeBalaton.hu | 2022.06.15. 10:00
Átadták a Somoshegyi kilátót
Átadták a Somoshegyi kilátót Balatonberényben; a 76-os főút mentén álló, négyemeletes, 16 méter magas fa építményről a Balaton látképe tárul a látogatók elé a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

A Somos parkerdő szélén négy emelet magasra mászhatsz fel, hogy eléd táruljon a Keszthelyi-öböl és a Balaton nyugati medencéje. 12 méterrel a talajtól jól láthatod a Badacsonyt, Szigligetet, a Szent György-hegyet, Balatongyörököt vagy épp Vonyarcvashegyet. A déli részről pedig Fonyód hegyeit. Az építmény minden szintjén terasz is kialakításra került, így több több szemszögből is csodálhatod a tájat.

Gyere, lépkedj fel velünk a magasba!

 

Innen már csak egy ugrás Balatonberény és a Hamvas Béla kilátó, látogass el oda is!

 

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a kilátóról személve más arcát mutatja a táj, és ez az új perspektíva szimbolikusan megjelenik az erdők kezelésében is.

– A 21. században, a klímaváltozás, az urbanizáció korszakában szükség van rá, hogy felkapaszkodjunk egy új kilátópontra, onnan új szögből, új szemlélettel tekintsünk erdeinkre, az erdők hasznaira, mert a társadalomnak nagyobb szüksége van az ökoszisztéma szolgáltatásaira, mint valaha – fogalmazott.

 

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Csicsergős Balatonberény – kétnapos ajánló

Kilátó a szőlőtőkék között

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva