Szaniszló Hajnalka | 2023.06.20. 18:45
Szvoboda Bencét alázatra is tanította a motorozás
Szvoboda Bence interjúja a halála előtt két évvel. A Balaton az otthont és a végtelen nyugalmat jelentette számára.

Hazánk legjobb crossmotorosa 31 éves korában hunyt el

Az Európa-bajnoki dobogós, világbajnoki pontszerző a vasárnapi versenyen

nem sokkal a rajt után bukott, a mögötte érkező riválisa pedig nem tudta kikerülni és elgázolta. A magyar motoros a fejét ért ütés következtében eszméletét vesztette, a pacovi pályáról a prágai kórházba szállították, ott pedig életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A beavatkozás után az orvosok megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek

de halálának hírét hivatalosan csak szerdán közölték.

Fotó: Szvoboda Bence hivatalos / Nagy Norbert

 

Ekluzív interjút adott lapunknak két évvel ezelőtt

 

 

Balatonberényből származott, ott is temetik el

A cseh bajnokság vasárnapi futamán elszenvedett fejsérülései következtében szerdán elhunyt tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motocross-versenyző Balatonberényből származott, ott is helyezik végső nyugalomra. A településen szombaton vélhetően nagy tömeg gyűlik majd össze, ezért a a család arra kéri a gyászolókat, hogy a kijelölt parkolókat vegyék igénybe.

A temetés nyilvános, mindenkit szívesen látnak, aki szeretné búcsút venni Bencétől, június 24-én 11:00-tól megteheti.

 

Bence édesapjával
Fotó: Szvoboda Bence családi archív

 

– A temetést a rendőrség és a polgárőrség biztosítja és segíti. A család kérése, hogy a motoros barátok, ismerősök motoros mezben tisztelegjenek a crossmotoros sikeres pályafutása előtt, és koszorúk helyett egy szál fehér virággal fejezzék ki gyászukat a megjelentek – írja a sonline.hu.

Bence a balatonberényi kertjükben tanult motorozni. Bandázott a balatoni turistákkal, s közben versenyről versenyre járt édesapjával, aki ma is mellette áll. Kérdeztük a gyerekkoráról és arról is, hogy milyen út vezetett ahhoz, hogy tízszeres magyar bajnok legyen.

Megemlékezők Szvoboda Bence lakóháza előtt Kaposváron
Fotó: sonline.hu/Lang Róbert

Síri csend a gyertyagyújtáson

A csendet Nagy Norbert, Bence barátja törte meg, azt kérte a család a nevében, hogy senki se búcsúzzon el tőle, mert Bence örökké velük marad. Majd a tiszteletére, emlékére felbőgtek a motorok és fekete, narancssárga füstfelhőbe burkolózott a helyszín.

 

Fotós barátja is emlékezett Bencére

– A testvéremnek tekintettem őt, volt öt olyan esztendő, amikor minden versenyére együtt utaztam vele és az édesapjával a lakóautóban. Együtt éltünk a depóban, együtt éltük meg a legnagyobb sikereit és a kudarcait. Ott voltam a pálya mellett, mint fotós, és tudósítottam ezekről a sikerekről a hazai és a nemzetközi sajtónak. A versenyekre általában együtt utaztunk le Kaposvárról a balatonberényi családi házba. Édesanyja ilyenkor mindig többfogásos menüvel várt. Órákig tudtunk beszélgetni az életről, a motokrosszról, és mindenről, ami foglalkoztatott minket. A távozásával a lelkem egy része is vele ment. Hatalmas a fájdalom, amit maga mögött hagyott – sorolta az emlékeket a fotós.

Fotó: Szvoboda Bence hivatalos / Nagy Norbert

 

Nyitókép: Szvoboda Bence hivatalos/Nagy Norbert

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva