likeBalaton.hu | 2024.05.10. 14:00
Fennakadt az M7-es szalagkorlátján, a zajvédőfalat is kidöntötte egy teherautó – fotók
Súlyosan megsérült annak a kisteherautónak a sofőrje, aki május 9-én délután az M7-es autópálya zajvédő falának ütközött, majd a fal és a szalagkorlát közé ékelődve fennakadt. A baleset Ordacsehi térségében, a Budapest felé vezető oldalon történt. Mutatjuk a fotókat.

A jármű vezetője egyedül tartózkodott a kisteherautóban. A baleste után az összeroncsolódott gépjárműből a balatonboglári önkormányzati és a marcali hivatásos tűzoltók szabadították ki. Az egységek megtámasztották a kisteherautót, és rögzítették, megelőzve, hogy a sérült mentése közben elmozduljon – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

„Kollégáink áramtalanítottak, és dugólétrákkal stabilizálták a járművet.

Ezután motoros roncsvágó segítségével a szalagkorlátot eltávolították.

A kerekeire állított járművet erős támasszal és műszaki csörlővel biztosították az elmozdulás ellen. A sérültet stabilizálták, nyakmerevítőt tettek rá. A mentősökkel egyeztettek, és lehúzták a járművet annyira, hogy hozzá lehessen férni. Tűzoltóink feszítő-vágó segítségével kiszabadították a beszorult személyt, akit közösen emeltek ki mentős kollégáikkal. Őt súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A mentés ideje alatt teljes pályazár volt érvényben.” – számolt be közösségi oldalán az Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár–Balatonlelle.

Nyitókép: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – hivatalos

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva