2019.08.14. 11:45
Különös villámok cikáznak a boglári fesztiválon
Balaton-part, hamisítatlan strand-életérzés, jó borok, pezsgő hangulat, esti koncertek, INGYENESEN! Kell ennél több? Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye Bogláron, 3 színpadon, 5 napon át, augusztus 16-20. között.No, meg egy különleges villámparádé, a Tesla Show!

A 43. Boglári Szüreti Fesztiválon különböző borvidékek nedűivel, koncertekkel, kézműves- és kirakodóvásárral várják a látogatókat. A BBB első ízben hívott meg különböző tájegységeket, borvidékeket az ország számos pontjáról. A borkedvelők első alkalommal kóstolhatják meg a fesztiválon az ország neves borvidékeiről érkező jeles borászatok, pincészetek díjnyertes különlegességeit is – a kiváló Dél-Balatoni borok mellett. Pécs, Zala, Tolna, Villány, Eger, Szekszárd, Tokaj, Sopron, Kőszeg, Észak-Balaton, Somló, Etyek, Kunság, és a Neszmélyi-borvidék is bemutatkozik jeles boraival.

 

Augusztus 18-án 22.30-kor káprázatos Láng és Víz Show (by Fülöp Emil) a boglári Platán strandon!

Víz és Láng Show a Boglári Szüreti Fesztiválon

Augusztus 18-ra is készülünk egy varázslatos meglepetés produkcióval!22.30-kor egy káprázatos Víz és Láng Show-t tekinthetnek meg a Platán strandon. De még csak a vizet mutatjuk, a többit majd a helyszínen!

Közzétette: Boglári Szüreti Fesztivál – 2019. augusztus 13., kedd

 

No, és a borozás után egy újabb különleges esti látványossággal is készülnek.

Ha úgy érzed lemaradtál a hullócsillagokról, vagy csak nincs türelmed órákig kémlelni az eget, de egyébként tetszenek az éjszakai sötét látványos fénycsóvái, akkor itt a helyed augusztus 19-én este, hiszen Magyarországon először láthatsz Tesla Showt fesztiválon.

Hogy mi az a Tesla Show? Nem, nem autóbemutató. Szó sincs az elektromos autókról. Bár tény, az elektromossághoz annál több köze lesz a közönség előtt cikázó villámoknak.
Egyszer régen ugyanis a Boglári Fesztiválon a szervező azt kérte a tűzijáték felelőstől, hogy hozza össze a tüzet a vízzel. A furcsa kérésből megszületett a tűzijáték és lézer show kombója, ami a maga idejében rendesen kiverte a biztosítékot, de mára már számos rendezvényen megszokott a párosításuk.

Idén a Boglári Szüreti Fesztivál ismét új korszakot nyit a Tesla Show-val, ahol a tűz mellé az áram villámokkal társul, mindehhez pedig a legnagyobb vizünk, a Balaton szolgáltatja a méltó díszletet és a hátteret!
Az országban első ízben látható Tesla Show-t egy eddig titkolt, külön erre a célra épített negyedik színpadon tekinthetik meg a nézők augusztus 19-én este 22.00 órakor, közvetlenül a tűzijáték előtt.

Amikor látod a zenét

Nézd velünk a 43. Boglári Szüreti Fesztivál egy csúcs produkcióját. Augusztus 19., 22.00 Balatonboglár, Platán Strand A fesztivál teljes programját itt találod:https://www.facebook.com/boglarfeszt/photos/a.308042146762690/355405362026368/?type=3&theater

Közzétette: Boglári Szüreti Fesztivál – 2019. augusztus 1., csütörtök

Tesla lázadó, de nagyon okos ifjú tudósként villámokkal kezdett foglalkozni, pontosabban azzal, hogy hogyan lehet óriási nagy szikrákat előállítani, és hogyan lehetne elektromosságot továbbítani drót nélkül. Olyan módszerek kifejlesztésén is dolgozott, amikkel energia nyerhető ki a levegőből és a földből. Ennek része volt az is, hogy mesterséges villámokat hozott létre laboratóriumában.

FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

Ezen a fesztiválon minden érzékszerünket kényeztetni fogják. A finom borok, és a vásárban kapható harapnivalók mellett ismert előadók zenélnek a színpadokon.
Az ország egyik legnagyobb ingyenes, szabadtéri, kulturális, gasztronómiai borrendezvényén Müller Attila, Szabó Kitti, Szulák Andrea és Molnár Vilmos műsorvezetők lesznek a színpadok házigazdái.
A Platán-téren, a Zenepavilonban szinte minden stílusból hallhatunk ízelítőt: rockot, sanzon énekest, country-rock-ot, blues-t, Beatles és Rolling Stones slágereket, esténként party-zenészeket élőben, és több más stílusból kapunk merítést egy kellemes pohár bor mellett, de szolidabb hangosítással.

Minden korosztály megtalálhatja a számára vonzó programelemet a fesztivál megújult tematikus helyszínei közül; egy hideg italt kortyolgatva a Fröccsteraszon baráti társasággal, vagy a strandon flamingók közt lubickolva, pezsgő hangulatban. A balatoni életérzés garantált!

A gyerekeket a strandolás mellett egy vidámpark is várja.

Itt találod a részletes programot.

Augusztus 20-án 19.30 órakor az 1-es színpadon Erdélyből a világhírű 140 tagú GYERMEKFILHARMÓNIA SZENTEGYHÁZA csodálatos produkciója hallható.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva