MW | 2023.09.12. 10:00
Lélekterápiás program a balatonboglári varázskertben
Érzelemdús történetek elevenednek meg az előadásokban, melyeket a Balatonnál élő nők inspiráltak.

Színes, nagyrészt a helyi közösségre fókuszáló programsorozatot tudhat maga mögött a nyáron a Babel Camp. Valójában még nincs vége a szezonnak, hiszen ősszel sem áll le az élet a kulturális epicentrumnak is beillő balatonboglári rendezvényhelyszínen.

Éppen csak lezárult az első Boglart Fesztivál a Babel Camp szervezésében, máris a következő programra koncentrálnak.

– Tavaly novemberben, a szervezés időszakában még úgy tűnt, hogy sok programunk és táborunk lesz ezen a nyáron. Aztán sorra derült ki a partnereinkről, hogy nem kapták meg a remélt támogatást, és nem tudják megtartani a tervezett programjaikat. A sűrű naptárunkból sorra hullottak ki a nyári események. Közülük több is átkerült későbbi időpontra, emiatt nálunk most kitolódik a szezon. Egészen október végéig. A Veszprém-Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében több nagy sikerű rendezvény is hátra van – mondta Nagy Géza, a Babel Camp szervezője.

– Terveztünk még három beszélgetést,

szeptember 24-én Koltai Róbert és Kamondy Imre lesz a vendégünk.

Ők a kaposvári Csiky Gergely Színház egykori legendás előadásairól és a boglári nyári színházi vendégjátékairól mesélnek.

Egy alkotótábort is szerveztünk a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet hallgatóinak részvételével. Szeptember végéig a kék kápolnában a Babel Camp szervezésében három fiatal művészt kértünk fel különböző művészeti projektekre – tette hozzá a program szervezője.

Helyi nők emlékeiből írtak történeteket, melyeket drámapedagógiai módszerekkel dolgoztak fel.

Pálinkás Bence György és Török Tímea projektjével kezdődött a sorozat: dokumentumszínházi eszközökkel járták körbe a boglári műteremtárlatok idején itt élő nők történeteit. Helyi emlékeket gyűjtöttek a művészek, melyekből külön történeteket írtak, s amelyeket drámapedagógiai módszerekkel dolgoztak fel az egyes alkalmakon a résztvevőkkel.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu/Németh Levente

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva