likeBalaton.hu | 2023.09.11. 09:00
Balatoni időjárás a szeptember 11-i héten
A balatoni időjárás részletei a szeptember 11-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet.

Balatoni időjárás a szeptember 11-i héten

Hétfő

Csak fátyolfelhők szűrik a ragyogó szeptemberi napsütést. Kizárt a csapadék. A déli szél gyenge marad. 30-31 fok körüli hőség várható.

Kedd

Derült, vagy gyengén fátyolfelhős, nyárias időnk lesz. Eső továbbra sem alakul ki. 29 és 33 fok közötti meleg várható.

Szerda

Délnyugat, nyugat felől már megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és délutántól északnyugaton zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Még kitart a szeptemberi kánikula: 29-34 fok valószínű.

Csütörtök

Hidegfront érkezik szórványos záporral, zivatarral. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. Véget ér a hőség: délután már csak 23-29 fok ígérkezik.

Péntektől

Változóan felhős, nagyrészt napos idő lesz. Zápor keleten még előfordulhat. Reggel 12, délután 25 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva