kemma.hu | 2022.08.19. 07:00
Drámai olvasói fotók: méretes homokpad szakítja félbe a balatoni strandot
A drámai olvasói fotón elképesztő és egyben elszomorító, hogy az aszály a Balatont sem kíméli.

Drámai fotók

Vélhetően az ünnepi hétvégét sokan töltik majd a Balaton déli partján. Nos, aki régen járt már a magyar tengernél, azt drámai meglepetésként érheti, hogy több helyen annyira alacsony vízszint, hogy a parttól mintegy száz méterre előbukkant a föveny, amely kiváló játszóteret biztosít a gyerekeknek. Balatonfenyvesen nyaraló olvasónk osztotta meg velünk fotóit, amelyek jól mutatják az augusztus közepére kialakult helyzetet. A képek a közkedvelt Csalogány strandon készültek, szemben a Badacsony látszik.

Forrás: kemma.hu

Ugyanitt 2019 augusztusában ennyi víz volt:

Júliusban a Sonline arról számolt be, hogy már akkor is lehetett a balatoni homokpadon homokvárat építeni például, igaz a hullám rendre elmosta a kis építményeket. Többször előfordult már az utóbbi évtizedekben, hogy a balatonfenyvesi homokpad kikerült a víz alól, s új növényzet és korábban a Balatonnál nem látott vízimadarak jelentek meg a helyen.

– 2002 augusztusában még testületi ülést is tartottunk a szárazra került homokpadon – mondta akkor Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere, aki szerint természetes jelenséggel állnak szemben. – Volt olyan képviselő, aki a mély víz felől vitorlással érkezett a helyszínre. Rendesen megterítettük az asztalt, ahogy a községházán is tettük volna. Természetesen figyelemfelhívó célja volt az eseménynek, hogy a kormányzat is felfigyeljen arra, milyen helyzetet teremtett a természet.

Forrás: kemma.hu

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonhoz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


Forrás: kemma.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva