Varga László/sonline.hu | 2023.01.16. 14:00
Leteszik a subát és kaszát ragadnak Balatonfenyvesen
Az áprilistól június végéig tartó időszak hagyományait, az egykori paraszti élet mindennapjait szeretné megismertetni az idén a Balatonfenyvesi Hagyo­mányápolók Klubja.

Az aratást is színre vinnék ebben az évben. Ehhez — immár másodízben — a Veszprém-Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány támogatását is szeretnék elnyerni.

Fotó: sonline.hu

— A helyi önkormányzat segít és az alapítvány támogatásában is bízunk — mondta Baranyai Éva klubvezető. — Korábban „A Somogy megyei népi hagyományok felelevenítése és bemutatása adventtől nagyböjtig” című pályamunkánkkal 350 ezer forintot nyertünk, amelynek az elkészítésében Soltész Berta turisztikai menedzser volt nagy segítségünkre, s amellyel rendkívül tartalmas programokat sikerült megvalósítanunk.

A rendezvényeinkben nagy segítségünkre volt helyi katolikus egyház plébánosa, Bálint Gábor és Buzsáki Margaréta. A betlehemezést a két katolikus templom mellett a református imaházban is bemutattuk. Az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlta, hiszen valamennyi helyen telt ház volt a bemutatónkon. A Szent Erzsébet templomban különösen sok fiatal kísérte figyelemmel az előadásunkat — emelte ki a klubvezető. — Ezt azért is tartjuk rendkívül fontosnak, mert a tavaly nyáron megalakult szervezetünk elsősorban erre a korosztályra fókuszál, és nem véletlenül van nyolc iskolás tagja is a klubnak.

Baranyai Éva elmondta: a legfőbb céljuk a gazdag somogyi hagyományok közül a lehető legtöbbet meggyökereztetni a településükön, ehhez pedig minél szélesebb körben szeretnék a fiatalabb korosztályt is bevonni. — Ebben számítunk az iskola pedagógusaira is. Jók az eddigi tapasztalataink, ugyanis a gyerekek rendkívül nyitottak. Mivel egyéb módon jelenleg nem tudunk pénzhez jutni, nagyon bízunk a most beadott pályázatunk sikerében. Annál is inkább, mert az alapítvány felhívásában a folytonosság kiemelt szempontként szerepel — tette hozzá a klubvezető.

 

Balatonfenyvesre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu

  

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva