Balatoni madarászkör – Év madara túra Balatonfenyvesen
Helyszín Balatonfenyves, Kölcsey Ferenc utca 11
Időpont
Telefonszám
E-mail cím mme.delbalaton@gmail.com
„Balatoni madarászkör” elnevezéssel egy új programsorozat indul, melynek első túráját Balatonfenyvesen tartja a Magyar Madártani Egyesület Dél-Balatoni Helyi Csoportja. Előzetes bejelentkezés szükséges!

A túra során a résztvevők 10 órakor találkoznak a balatonfenyvesi vasútállomás parkolójában. Először a fenyvesi kikötőbe látogatnak, ahonnan körbe tekintenek a nyílt víz telelő madarait kémlelve.

Ezt követően egy könnyed séta következik a parton, illetve a nyaralók közötti utcákon és megismerkednek a település meglepően sokszínű madárvilágával. A túra keretein szeretnék a résztvevőket megismertetni az idei év madarával, az erdei fülesbagollyal, melyet jó eséllyel látni lehet a séta során.
A túra körülbelül 4 km hosszú és 2-2 és fél óra időtartamú.

Érdemes az időjárásának megfelelően öltözni. Túravezetőnknél természetesen lesz távcső, de aki teheti hozzon magával az egyszerűbb lebonyolítás érdekében!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött melyet az mme.delbalaton@gmail.com e-mail címen tehetnek meg.

A jelentkezési határidő 2020. 01. 17., 18 óra.

A maximális létszám 20 fő. Amennyiben többen jelentkeznének, 13.00 kor újabb túrát indítanak ugyanezen az útvonalon. A madarak zavarásának elkerülése és a túra zökkenőmentes lebonyolításának érdekében nagyobb csoportot sajnos nem áll módunkban fogadni.

Bővebb információ: Péntek István +36 30 2058696 (MME Dél-Balatoni Helyi Csoport)

Mindenkit sok szeretettel várnak!

A csoport korábbi Bagolytúrájáról itt lehet olvasni!

Nyitókép: Péntek István (hivatalos)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva