likeBalaton.hu | 2023.07.06. 16:00
A színvonalas kulturális események miatt is sokan érkeznek a Balatonra
A zenei programok vonzzák a legtöbb turistát nyáron a Balatonhoz, de mára a színházi események is rendkívül népszerűek – mondta Fekete Tamás, a a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

 

Fekete Tamás arra számít, hogy több ezer vendéget vonz a sok színvonalas kulturális esemény a Balatonhoz
Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség – hivatalos

 

– A Balaton Sound programjaira a négy nap során minden évben nagyságrendileg 120 ezer ember látogat el a tóhoz. Az esemény évről évre élénkíti a helyi gazdaságot is, a szolgáltatók, a vendéglátással, szálláskiadással, taxizással foglalkozó vállalkozók ilyenkor jelentős plusz bevételhez jutnak – mondta Fekete Tamás. Mint kiemelte,

egy ilyen, nemzetközi szinten is jegyzett rendezvénynek hatalmas kampányereje van, mert felhívja a figyelmet a Balaton régióra, mint turisztikai desztinációra.

Rengeteg fiatal érkezik hozzánk, akik, ha nem lenne a fesztivál, nem feltétlenül Magyarországot választanák a kikapcsolódásra.

Fekete Tamás szerint a komolyabb jellegű rendezvények, mint például a több száz balett-táncos és rajongóikat vonzó Hungarian Ballet Grand Prix is jót tett a térség forgalmának, amelyre csaknem 20 országból érkeztek vendégek. A Balatoni Turizmus Szövetség arra számít, hogy a művészeti események a következő hetekben is több ezer látogatót vonzanak majd.

Színházi előadások a Balatonnál, melyekre máshol nehéz bejutni

Az öt balatoni településen működő Kultkikötő például több mint 200 programmal készül a nyári szezonra a Balaton leghosszabb szabadtéri színházi fesztiváljaként.

200 előadást kínál öt helyszínen a Kultkikötő
Fotó: kultkikoto.hu

 

– A Kultkikötő első előadása Balatonföldváron, a szabadtéri színpadon volt éppen tizennyolc évvel ezelőtt – mondta Nagy Viktor a Kultkikötő vezetője. Többek között a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei itt gyűltek össze a nyári évad befejezte után, és szórakoztatták a nyaralókat. A Kultkikötő a térség egyik gazdaság motorja lett, az előadásainkra érkezők szállást foglalnak, étterembe mennek, és igénybe vesznek egyéb szolgáltatásokat is. Persze mindez nem működhetne állami szerepvállalás és külső segítség nélkül. A jegybevételeink a működési költség egyharmadát fedezik,

a másik egyharmad állami és önkormányzati támogatásból származik, a maradék rész pedig szponzorációkból.

Fontos számunkra, hogy minőségi előadásokat mutassunk be. Nem haknicsapatokat látunk vendégül, hanem olyan produkciókat, amelyekre a fővárosban vagy a nagyobb vidéki színházakban is nehéz bejutni – tette hozzá Nagy Viktor.

Nyitókép: kultkikoto.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva