likeBalaton.hu | 2022.07.28. 11:00
Balatonföldvárra gurult a sörkaraván
Egy forró nyári napon nincs is jobb egy korsó jéghideg sörnél. Vagy igen? Két korsó sör? Vagy egy sörfesztivál?

Alsóörs és Keszthely meghódítása után Balatonföldvárra gördül a sörös programsorozat július 27. és 31. között. A város Fesztivál terét közel 20 főzde, legalább 80 főzettel uralja öt napon keresztül július utolsó hetén. A habzó italok mellett street food ételekkel, sörtörténeti előadásokkal, sörkóstolókkal és sakk szimultánnal is készülnek a szervezők.

 

 

Az Alsóörsi és Keszthelyi Sörfesztiválok pörgését a déli part szívében folytatja a Balaton-parti kompánia.

Sör, sör, sör

A sörfesztivál látogatóit hazai és nemzetközi, kis- és nagyüzemi sörfőzdék egyaránt várják, így a jászapáti Yeast Side Brewery mellett, többek között a cseh Cerna Hora és Permon, sörei vagy a Primátor világos főzetei is felsorakoznak a földvári Fesztivál téren. A könnyed lágerek és frissítő gyümölcsös sörökön túl az igazán bátrak testes stoutokkal is koccinthatnak a balatoni nyárban. Természetesen a citrusos IPA-k, a kiegyensúlyozottabb APA-k, a kesernyés EPA-k vagy a karamellás barna és félbarna italok kedvelőiről sem feledkeztek meg a sörfesztivál kiállítói.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Serfőző csapata a hűsítő főzetekhez illő szaftos grill és BBQ ételekről és ízletes sörkorcsolyákról is gondoskodik az ötnapos sörünnep során, melyet Katona Csaba történész sörtörténeti előadása, Jeszenszky József mesterjelölt sakkozó sakk szimultán megmérettetése, koncertek és sörivó versenyek tesznek még színesebbé.

Nyitókép: pexels

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva