likeBalaton.hu | 2023.10.17. 08:00
115 km 12 óra 2 perc alatt az Ultrabalaton Trail futóverseny idei rekordja
A 2023-as Burger King Ultrabalaton Trail futóversenyen közel 1800 versenyző állt rajthoz. Összefoglaló.

2023-ban ötödik alkalommal rendezték meg a Burger King Ultrabalaton Trail-t

A nagytestvér betonos pályájától eltérően,

a Balaton északi részén fekvő hegyekbe, egy terepversenyhez méltóan

rengeteg szinttel és gyönyörű, őszi, erdei látvánnyal fogadta a versenyzőket. Nyár végét idéző, szikrázó napsütésben indult útnak az UB Trail közel 1800 fős mezőnye.

Fotó: Burger King Ultrabalaton Trail

Az egyéni versenyzők a Balaton-felvidék ellen 115 km-en át

Október 14-én, szombat reggel 7:00-kor elrajtoltak az egyéni versenyzők, hogy egyedül teljesítsék a kihívásokkal teli – 115 kilométeres – Hegyestű Trail pályáját. Őket követték 7:05-től egészen 10 óráig a csapatok, hogy váltóban győzzék le a Balaton-felvidéket.

A hosszú távú Hegyestű Trail mellett, helyet kapott egy 40 km-es Gella, egy 22 km-es Koloska, valamint a rövidebb távok kedvelőinek egy 11,5 és egy 5 km-es versenyszám is.

Fotó: Burger King Ultrabalaton Trail

 

Az V. Burger King Ultarbalaton Trail-en az 1800 fős mezőnyt, a közel 500 egyéni teljesítő mellett, 213 csapat jelentette. A Burger King jóvoltából, idén se maradt ki a meglepetés a rajtcsomagokból, ami a Whopper menü és Shake kupon mellett, egy nagyon hasznos, UB Trail dizájnnal ellátott, rajtszámtartó öv volt.

A 115 kilométert teljesítő egyéni versenyzők megtapasztalhatták az idei ősz kellemesebb és zordabb arcát is. Napközben és kora este az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen szinte nyári időben teljesíthették a pálya legnagyobb részét a versenyzők, ezzel megkönnyítve a különböző kategóriákban és a csapatszámokban a versenyt, de legfőképp a hegyimenők 115 kilométeres teljesítését. Azonban

éjfél környékén a még pályán lévő versenyzők megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor beköszönt az igazi ősz.

A viharos szél, valamint az esősre forduló időjárás ugyan megnehezítette a befejezést, de a Burger King Ultrabalaton Trail versenyzői állták a sarat, a szervezők pedig nagy örömmel köszöntötték a célba érkező hősöket.

Fotó: Burger King Ultrabalaton Trail

 

A nagytestvér után a Burger King Ultrabalaton Trail-en is immáron

alapvetés a környezettudatos versenyszervezésre való mind erősebb törekvés, mellyel igyekeznek csökkenteni a futófesztivál okozta ökológiai terhelést.

A folyamat kiemelt lépései a szelektív hulladékgyűjtés, kinyomtatott marketinganyagok mellőzése, a frissítőasztalokról száműzött, egyszer használatos poharak, valamint a tészta és a Gulyás partyn az újrahasznosított papírtányérok, valamint fa evőeszközök.

Fotó: Burger King Ultrabalaton Trail

 

A verseny első helyezettjének elképesztő eredményei

A verseny tekintetében a legkiemelkedőbb teljesítmény a Burger King UB Trail versenyhétvégéjén, az abszolút Hegyestű Trail bajnoka hozta, ugyanis

Gorka Márton, 12 óra 2 perces idővel ért célba, amivel mindenkit maga mögé utasított.

A szervezők hamarosan nyitják a 2024-es nevezéseket, így érdemes résen lenni, és lecsapni az Early Bird nevezésekre.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Burger King Ultrabalaton Trail

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva