Horváth Gábor | 2024.05.30. 10:00
31 ország ultrafutói versenyeznek a balatonfüredi világbajnokságon
2024. május 30. és június 2. között ultrafutó világbajnokságot rendeznek Balatonfüreden. A legkeményebb kihívás, a 48 órás futás mellett rövidebb versenyeket is indítanak.

A 48 órás szakág legjobbjai harcolnak meg egymással és magukkal péntek és vasárnap Balatonfüreden. A címvédők magyarok, akik most is esélyesek, de kőkemény ellenfelekkel kell szembenézniük.

Ultrafutó világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred
Ultrafutó világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred
Fotó: Szervezők

A BUFF-GOMU 48 órás ultrafutó világbajnokságon 31 ország másfél száz versenyzője vesz részt. A vb ünnepélyes megnyitója csütörtökön 17 órakor kezdődik a versenyközpontként szolgáló Kisfaludy-strand parkolóban.

A megmérettetés pénteken délben rajtol, a futók egy 1048 méter hosszú pályán köröznek két napon át, a nyertes az lesz, aki a legtöbb kilométert tudja megtenni.

A tavaly vb-n, Angliában a férfiaknál Beda Szabolcs több mint 390 kilométert teljesítve győzött, a nőknél Brown Viktória (közel 350 kilométerrel) lett az aranyérmes. A magyar válogatott mindkét nemnél diadalt aratott.

Az esemény, amely a Magyar Ultrafutó Liga sorozata, sok érdeklődőt vonz, a szervező Balatonfüredi Atlétikai Club és a város önkormányzata rengeteget dolgozott azért, hogy kiváló körülmények várják az érdeklődőket.

Lesznek kiegészítő versenyek is: szombaton reggel nyolc órakor rajtol a 12 órás viadal, 12 órakor a 24 órás, másnap reggel hat órakor pedig a hat órás futam résztvevőin a sor.

Tervezd meg az utazást!:


 

 

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Illusztráció/AI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva