Krausz Andrea | 2022.06.04. 14:00
A drágább jegyek már elkeltek a 197. Anna-bálra
Július 23-án rendezik meg Balatonfüreden a 197. Anna-bált, melyre a drágább jegyek mind egy szálig elkeltek. A bál tavalyi szépe szerint a természetesség a nyerő.

Soha annyi elsőbálozó nem volt egyszerre az Anna-bálon, mint 2021-ben. A bál szépének a húszéves balatonfüredi Horváth Esztert választották, aki az idei eseményre már nem abroncsos ruhát vesz fel.

– Már megvan a ruhám, egyszínű, lazább ruha lesz, most megengedhetem magamnak, hogy ne nagyabroncsosban legyek.

Ezúttal is a párommal leszek a bálon. Van bennem izgalom, hiszen szerepelnem kell, de azért megyek, hogy jól érezzem magam. A nyitótánc izgalmas lesz, bár 12 évig jazzbaletteztem, nemrég keringőztem a szalagavatómon, szóval nincs bennem feszültség, csak amolyan jóleső várakozás – mondta Horváth Eszter az annabal.hu-nak.

2021-ben a balatonfüredi Horváth Esztert választották az Anna-bál szépének Fotó: Keszey Ágnes

Mutasd önmagad!

Az Annabál szépe azt tanácsolja, hogy a lányok legyenek természetesek, kedvesek, mosolyogjanak sokat.

– Ne legyenek félszegek, szégyenlősök, örüljenek neki, hogy a bálon vannak. Ennyi elég ahhoz, hogy egy lányt észrevegyenek és elég ahhoz is, hogy jól érezze magát.

A kisugárzás a legfontosabb, az pedig akkor jó, ha az ember nem feszeng, önazonos. Én megtettem, hogy párszor körbesétáltam a párommal, hogy lássanak, több asztalnál kedvesen meg is szólítottak. Lehet ez is közrejátszott abban, hogy bekerültem a 15 kiválasztott lány közé. A bálon igenis meg kell mutatni magunkat, másképp csak csalódás jöhet – fejtette ki a 2021-es Anna-bál szépe, aki a ceremónia szerint idén engedélyt kell adnia a bál megnyitására.

Üvegsátor is lesz

Újdonság, hogy a Gyógy téren egy 150 férőhelyes üvegsátrat állítanak fel, így az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén, a 197. Anna-bálon összesen mintegy hatszáz bálozó vehet részt. Idén az utcabál elmarad, de a Blaha utca díszkivilágítást kap, az éttermek, bárok pedig különleges, a bálhoz illő kínálattal várják a vendégeket.

Kileshetjük a zenés menetet

Az eseményt július 23-án, szombaton az Anna Grand Hotel díszes termeiben, patinás udvarában rendezik meg. A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

 

Káel Csaba rendezte operettműsort láthat a közönség, a hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad. A bálra ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár.

Gálakoncert előzi meg

Július 19-23. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei.

A Gyógy téren felállított nagyszínpadon Operagála lesz, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek, egy nappal előbb pedig a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort ugyanitt.

Megrendezik a közkedvelt Szívhalászatot és idén tizedik alkalommal a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímásversenyt is. A legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

A 197. Anna-bálra a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 85 ezer forintba kerültek, de az esemény honlapján olvasható tájékoztató szerint ezek már elfogytak.

 

Nyitókép: Vasvári Tamás/MTI

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Színes forgatag, múltidézés, szórakozás: ilyen volt az Anna-bál

Anna-bál, reformkori desszertek: a hotel, ahol él a múlt

A füredi Horváth-ház és a Szentgyörgyi Horváth család regényes története

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva