A Magyar Cukrász Ipartestület idén is megszervezte az Év Fagylaltja Versenyt, amelynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
A Magyar Cukrász Ipartestület díját idén 25. alkalommal adták át
A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. Idén ismét meghirdették az „M – Mentes” kategóriát is, amelyben hozzáadottcukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.
– Az egyensúlyt és a kreativitást keresték az összevetőkben és a dekorációban – mondta Szűcs Árpád, a szakmai zsűri elnöke.
A közönségdíjat a bella serate kreáció nyerte
A szakmai szervezetek különdíját a mogyoró yuzu málna és a trópusi édenkert kapta meg. A céges mentes kategóriában a ribizlis mákfagylalt, a mentesben a szilvás fekete tea lett az első. A céges kategória legjobbja a szilvás mandula granolával.
Az A kategória aranyérmese, az év fagylaltja a szőke zserbó lett
A díjat, amelyet idén 25. alkalommal adtak át, Dobó Norbert vette át a balatonfüredi Füredi fagyizó képviseletében.
– Nagyon örülünk a rangos elismerésnek, nem gondoltam volna, hogy 2020 után ismét elnyerjük a díjat. A siker mögött rengeteg munka áll, és egy kitűnő csapatnak köszönhető – mondta Dobó Norbert, a balatonfüredi fagyizó tulajdonosa.
Forrás: vg.hu
Nyitókép: Az év fagyija 2022-ben a balatonfüredi Füred Fagyizó Szőke Zserbó névre keresztelt fagyija
Fotó: vg.hu/Kallus György