Kovács Erika/veol.hu | 2022.11.29. 12:00
Balatonfüred adventi gyertyájának első fénye
Balatonfüred adventi gyertyáját látványos műsor keretében gyújtották meg.

Balatonfüred adventi fényei: meggyújtották az első gyertyát

Parádés előadással ajándékozták meg a teltházas közönséget az énekesek és táncosok, az Advent fényei elnevezésű füredi gálán, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban november 27-én este.

Az advent a latin adventus Domini kifejezésből származik, melynek jelentése: az Úr eljövetele.

Advent fényeinek nevezte ünnepi köszöntőjében a fellépőket, az énekeseket és a táncosokat Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Valamennyien széppé tették a várakozást. Köszönettel beszélt a felkészítőkről, a tanárokról, a csoportok mögött álló családokról, barátokról.

– Minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát, a fény egyre nagyobb lesz, egészen karácsonyig. Várunk és készülünk itt, Balatonfüreden is, ahol rendkívül gazdag az adventi készülődés programja.

Sok kulturális és művészeti rendezvény színesíti az életet, segít abban, hogy töltekezzünk, készüljünk, várakozzunk, hogy a közelgő ünnep a szívünkig érjen.

Túléltünk két pandémiás évet, mely a művészeti és kulturális csoportok számára a felkészülésben nehézséget okozott, ezért is lehet nagyra értékelni a munkájukat – folytatta ünnepi gondolatait a polgármester.

Szerencsések vagyunk, mert mi békében élhetünk

– hangsúlyozta Bóka István.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

Rendkívül gazdag a balatonfüredi adventi készülődés programja

Az ünnepi gondolatok után a polgármester felkérte a gála legfiatalabb fellépőjét, az ötéves Herczeg Lilla néptáncost, hogy gyújtsa meg az adventi koszorún az első gyertyát. Hári Lenke alpolgármester a felkészítőknek, illetve a fellépőknek mézeskalácsot ajándékozott. Az esten fellépett a Sparkle Dance School, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Balatonfüred Néptánc Egyesület, valamint Rábaközi Rita énekes.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Nagy Lajos/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva