MW | 2023.09.13. 12:00
Balatonfüreden épül a legújabb ötcsillagos luxusszálloda
Balatonfüreden épül a Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort, a szállodalánc első vidéki hotele.

A 22,5 milliárd forintos beruházást Szepesi Richárd tulajdonos mutatta be kedden a sajtónak, ahol elmondta, hogy a tervek szerint 2025 folyamán nyílik meg Balatonfüred új ötcsillagos szállodája, a Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort.

Fazakas ÉpítészirodaBalaPort látványtervek
Fotó: Mohai Balázs / BalaPort

A Balaton legexkluzívabb és legkülönlegesebb projektjeként beharangozott fejlesztést a Szepesi Richárd kizárólagos tulajdonában álló BalaPort Investment Kft. valósítja meg, részben a Kisfaludy2030 által biztosított mintegy 6,9 milliárd forint támogatás felhasználásával, valamint 3,5 milliárd forint hitelből és 12,1 milliárd forint önerőből.

Az önerő egy részét az apartmanok és a hajóhelyek hosszú távú értékesítéséből teremtette elő a társaság.

A 102 szobás balatonfüredi szállodakomplexum Szepesi harmadik ötcsillagos turisztikai beruházása. A vállalkozó tulajdonában lévő Dreamland Holding Zrt. égisze alatt valósult meg nemrég egy tokaji és szántódi hotelprojekt, az ottani egységek az Accor nemzetközi szállodaüzemeltetővel kötött megállapodás alapján MGallery és Mövenpick brand néven üzemelnek. A Dreamland Holding Zrt. mindezeken kívül két négycsillagos szállodafejlesztést is jegyez, a turisztikai beruházások közül azonban a jelenlegi, az ütemterv szerint épülő balatonfüredi komplexum a legnagyobb volumenű.

A beruházás kiinduló lépése volt a kikötő vízi létesítményeinek kialakítása, amellyel a Balaton legmodernebb és legnagyobb hajóinak fogadására kész hajókikötője jött létre. A szárazföldi beruházás első három ütemeként megvalósultak a mélyépítési munkák, a térszín alatti szerkezetépítési munkák és a felszín feletti teljes szerkezetépítés. A negyedik ütemben már zajlanak az apartmanházak szakipari munkái. A szálloda befejezői munkálataira szeptemberben meghívásos tendert írnak ki.

Fazakas ÉpítészirodaBalaPort látványtervek
A partmenti komplexum látványterve
Fotó: BalaPort / Fazakas Építésziroda

 

Az új komplexum megépülése segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését, hozzájárul a város fejlődéséhez, a munkaerő megtartásához a közel 5000 négyzetméteres, a volt Huray piac területén található Balatonfüred Kongresszusi Központ hatékonyságához – emelte ki Bóka István, Balatonfüred polgármestere. A városvezető hangsúlyozta, hogy a négyévszakos üzemelés segíti a Balaton turisztikai idényének meghosszabbítását, ezzel biztonságos munkahelyeket teremt, és magával vonz olyan fejlesztéseket is, amelyek nem kifejezetten a nyári időszakhoz köthetők.

A remények szerint a BalaPort hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez is, erősíti a város lakosságmegtartó erejét is. A hotel területe nyitott, a sétány és a parti rész egész évben bejárható lesz.

A négyévszakos erős foglaltságot a magas színvonalon kialakított, tematikus megvalósítás biztosítja, amit az is támogat, hogy a közvetlenül a Zákonyi Ferenc sétányra nyíló minőségi, egész évben nyitva tartó éttermekkel, kávézókkal és üzlethelyiségekkel gazdagodik a környék – hangsúlyozta Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanfejlesztője, Szepesi Richárd.

Példaként említette, hogy az előszerződés megkötését követően már szakmai munkálatok folynak a Zsidai Csoport által fémjelzett jól ismert Spíler Trattoria, Baltazár, Black Rose The Bar és a Zuki vendéglátóhelyek megjelenéséről, amelyek teljes egészében, sokféle kínálattal lefedik majd a vendéglátó minőségi kínálatot.

Fazakas ÉpítészirodaBalaPort látványtervek
2025-ben lép piacra az új balatoni luxusszálloda
Fotó: BalaPort / Fazakas Építésziroda

Szepesi meggyőződése, hogy a turizmusban a tematikus szállodáké a jövő. – Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalatom szerint létjogosultsága csak valami különlegesnek, egyedülállónak lehet – mondta, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a hoteleknek osztrák, német, olasz, szlovén vendégeket is „tudni kell hoznia” a Marriott vendégkörének is köszönhetően, de a fő célcsoport a belföldi fizetőképes vendégkör lesz.

A BalaPort projekt részeként tavaly nyáron nyitották meg a Balaton legmodernebb, 203 férőhelyes hajókikötőjét 2,28 hektár vízfelületen. A fejlesztést 1 milliárd forint vissza nem térítendő Kisfaludy 2030 MTÜ-támogatás mellett 1 milliárd forint önerőből finanszírozták.

A szállodával párhuzamosan épülő apartmanok tervezett műszaki átadása is 2024 év vége. A 24 apartmant francia stílusban berendezve és felszerelve adják át a tulajdonosoknak.

A konstrukció lényege, hogy minél nagyobb időszakra adja át lakását a tulajdonos a hotelnek kiadásra, annál nagyobb hozamot remélhet, miközben szabadon használhatja is, miközben semmiféle fenntartási költsége nincsen. Hasonlóan működik a Balaton déli partján a BalaLand Residence a BalaLand Hotel és FamilyPark mellett is.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: vg.hu
Nyitókép: Mohai Balázs/BalaPort

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva