Krausz Andrea | 2022.12.05. 14:00
Balatonfüreden is szerveznek téli vitorlásverseny-sorozatot
A téli vitorlás versenysorozat ötlete Balatonlelléről indult, most pedig úgy tűnik, hogy Balatonfüreden is kedvet kaptak egy hasonló esemény megszervezésére. December 10. és április 1. között három versenyt és egy nyílt edzést bonyolítanának le a Kékszalag Port területén.

Füred Winter Cup elnevezéssel négy részes téli vitorlás versenysorozat indul Balatonfüreden. A tervek szerint 2022. december 10-én Adventi Cool Túra, 2023. február 4-én Farsangi Cool Túra, 2023. március 4-én Női Cool Túra, 2023. április 1-jén pedig Bolondok Kupája címmel rendeznek futamokat, melyeknek a nyáron átadott 140 férőhelyes Kékszalag Port ad otthont.

Adventi vitorlás-felvonulás is lesz

Az első eseményt összekötik a Kékszalag Port területén megrendezendő első adventi vásárral.

– A versenysorozatra felkészítő edzés 2022. december 10-én az adventi ünnepi időszakban kerül megrendezésre, ahol a Balatonfüred előtti vízterületen megtartott futamok után

16 órától kivilágított hajókkal, adventi vitorlás-felvonulás indul a Kékszalag Porttól a Balatonfüredi Hajóállomás és a Tagore sétány előtti vízterületre

– írja felhívásában a hajosprogramok.hu.

Akár vendégként is hajózhatunk

Mint írják, ” a versenyek és a nyílt edzés mottója az Advent, a Farsang, a Hölgyek és a Bolondok ünnepe, egyszóval tarts velünk, ha vidámságot és hangulatos programokat keresel! Különdíjakkal értékeljük a legszebb hölgy résztvevőt (vagy annak látszó személyt), a legbolondabb csapatot, de a legeredetibb jelmezbe öltözött vitorlázó legénységet is.”

A résztvevők saját és bérelt hajóval is elindulhatnak, de akár vendégként is fel lehet szállni a fedélzetre.

A szervezők várják a jelentkezőket, erről itt lehet részleteket olvasni!

Nyitókép: MTI/Varga György

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva