likeBalaton.hu | 2022.09.27. 07:00
Balatonfüredi parkolóban árulta a drogot – rajtaütöttek
Vádat emeltek a Balatonfüreden elfogott kábítószerdíler ellen.

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 29 éves ajkai férfival szemben, akinél 2021. májusában nagy mennyiségű, eladásra kiporciózott kábítószert találtak a rendőrök egy balatonfüredi igazoltatás során.

– A vádirat szerint az elkövető a munkavégzésből származó jövedelmét egészítette ki a kábítószer kereskedelmével, melynek során már 2020 februárját megelőzően is értékesített drogot, 2021. tavaszán pedig egy munkatársának adott el összesen 1 gramm amfetamintartalmú speed port – adta hírül a Veszprém Megyei Főügyészség.

A balatonfüredi parkolóban várta a vevőket, amikor rajtaütöttek

A férfi 2021. május 12-én délután egy balatonfüredi áruház parkolójában várakozott a személygépkocsijával, amelyben többféle kábítószert vitt magával a vásárlóinak. A rendőrök az igazoltatás során a nadrágzsebeiben is találtak eladásra szánt, kisebb adagokba

előre kiporciózott kannabisztartalmú növényi törmeléket, továbbá kokaint és amfetamint tartalmazó fehér porokat, míg a gépkocsiból több mint 400 darab MDMA-tartalmú tabletta, valamint MDMA-, amfetamin- és kokaintartalmú porokat

tartalmazó nejlonzacskók kerültek elő.

A rendőrség a férfi lakását is átkutatta

Ott 70 darab, a kábítószerek porciózásához használt simítózáras zacskót, valamint néhány gramm kokaintartalmú fehér port találtak.

Fotó: Veszprém Megyei Főügyészség

 

Vagyonelkobzás és pénzbüntetés is vár rá

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a visszaesőnek minősülő elkövetőt a közügyek gyakorlásától tiltsa el, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben, a bűncselekmény elkövetésének idején szerzett és az eljárás során lefoglalt pénzére pedig rendeljen el vagyonelkobzást.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: MW

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva