Kovács Erika/veol.hu | 2022.09.24. 11:00
Balatonfüredre figyel Európa a hétvégén
A Kisfaludy Színpadon szeptember 24-én, szombaton délben veszi kezdetét a 17. Romantikus Reformkor gazdag rendezvénysorozat Balatonfüreden.

A fesztivált a balatoni városban szeptember 23–25. között rendezik meg. Leglátványosabb programjának a korhű öltözetben történő felvonulás ígérkezik, mely a Szent István térről indul a város koncert-fúvószenekara kíséretében szombaton 11 órakor. A menethez csatlakoznak idén az Entente Florale Europe delegációi és a győri Barocco Egyesület tagjai is.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Entente Florale verseny résztvevői a Vitorlás téren mutatkoznak be, a díjkiosztót az Anna Grand Hotelben szeptember 24-én 18 órakor tartják, melyre hat ország 250 képviselőjét várják. Hazánkat Székesfehérvár, Orfű és Veresegyház képviseli. Érkeznek delegációk Ausztriából, Belgiumból, Csehországból, Németországból, Írországból.

 

A reformkori rendezvény népi és iparművészeti vásárral kezdődik a Tagore sétányon pénteken, majd a Kisfaludy Galériában helytörténeti vetélkedőt szerveznek helyi diákokkal. Szerepel a programok között a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Egyesületének viselettörténeti és ruhaszalon-bemutatója, a Magyar Állami Népi Együttes műsora. Lesz versmondó verseny, részt lehet venni kosztümös városnéző sétán és sétahajózáson is.

 

Balatonfüredre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Pesthy Márton/Napló

  

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva