Horváth Gábor/veol.hu | 2021.05.18. 16:00
Balatoni ultrafutás: a két legnagyobb esélyes kiesett a férfiaknál
Ötven mérföldes magyar futóbajnokságnak adott otthont a közelmúltban az ötvenesztendős Balatonfüred.

A verseny résztvevői kora hajnalban szálltak küzdelembe a parton kialakított pályán, a nagy esélyesek a férfiaknál kiestek, így meglepetés született. Az idén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Balatonfüreden debütált a magyar ultrafutó versenyrendszer új száma, az 50 mérföldes (80,45 kilométer) futás.

– A távon az ultrafutás statisztikáival foglalkozó DUV is vezet világranglistát, ahova így ezen magyar bajnokság eredményei is felvezetésre kerülnek. Ez ismét előrelépés a hazai ultrafutás életében. Eddig a Szőlőskör, a Korinthosz és a Don Quijote ultrákon lehetett Magyarországon hivatalos eredményt futni. Ehhez csatlakozott most a Balatonfüred város 50. születésnapját ünneplő események részeként a Joma Total Ultra 50 mérföldes Magyar Bajnokság – mondta Baranyai Máté versenyigazgató.

Tudj meg minden hasznos infót a balaton körüli ultrafutással kapcsolatban!

Az indulók egy 4000 méteres, hitelesített pályán, csodálatos környezetben futottak

– A verseny meglepetéseként vezető pozícióból esett ki a Spartathlon-címvédő Bódis Tamás és a 6 órás futás világrekordere, Muhari Gábor, így megnyílt a kapu a feltörekvő fiatal ultranemzedék részére. A férfiaknál a DVTK 2000-es születésű atlétája, Kohári Szabolcs lett a magyar bajnok, a sok nagy csatát látott 24 órás magyar bajnok Beda Szabolcs és a szintén az új nemzedéket képviselő Strifler Attila előtt. A hölgyeknél igen stabilan és megbízhatóan versenyeztek mindvégig az élboly tagjai. A bajnokságot a más versenyszámokban már többszörös bajnok Cseke Lilla nyerte. Mögötte a mindig mosolygós Mórocza Andrea és a 100 km-es futás idei bajnoka, Horn Zsanett ért célba. Az egyesületi bajnokságot az ELTE Sashegyi Gepárdok csapata nyerte a Balatonfüredi AC előtt – közölte az eredményeket Baranyai Máté, aki megemlítette, hogy a sikeres rendezvény nem jöhetett volna létre a névadó szponzor és az 50 éves város hathatós támogatása nélkül.

Tudtad, hogy világrekorderünk, Rakonczay Gábor is szenvedélyes ultrafutó is a Balatonnális rendszeresen versenyez?

Az esemény különlegessége volt, hogy a futók hajnal négy órakor rajtoltak, így a távolságtartási szabályokat és az előírt, nézők nélküli rendezést egyaránt be lehetett tartani. A pályán legközelebb október 15. és 17. között szállnak küzdelembe újra az ultrafutás szerelmesei a BUFF – Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál keretein belül.

A Győrffy András, Cinkotai Klára, Tímár Szabolcs hármas ezüstérmes lett a csapatversenyben
Fotó: Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál hivatalos

 

Még több cikk a balatoni futás témájában itt!

További eredmények, 50 mérföld egyéni: 10. Győrffy András (Balatonfüredi AC), 11. Tímár Szabolcs (BAC), …16. Deák József (Tapolcai Trappolók), 17. Czupor Szabolcs (BAC), 18. Szalkai Zsolt (Tapolca), …20. Sümegi Elemér (BAC). 50 kilométer egyéni: 1. Petróczi Márton (BAC), …15. Hegedűs János (Tapolca), …17. Bodó Norbert (Tapolca). 50 mérföld, női magyar bajnokság: 4. Cinkotai Klára (BAC). 50 kilométer férfi váltó: 1. Balatonfüredi AC (Bátor Péter, Szélesy Balázs, Sövegjártó Etele). 50 kilométer női váltó: 1. Balatonfüredi AC (Lennert Olga, Viczina Beáta, Leé Diána). 50 mérföld férfi váltó: 1. Balatonfüredi AC (Tímár, Kurucz Balázs, Gombos Róbert).
Magyar bajnokság, csapatverseny: 2. Balatonfüredi AC (Tímár, Cinkotai, Győrffy).

 

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva