likeBalaton.hu | 2023.07.31. 12:00
Biztonságos strandolást szolgáló eseménysorozat a Balatonnál
Biztonságban a Balatonon: a programok keretében a vízimentők által szervezett programokon lehet részt venni.

Biztonságban a Balatonon

A Biztonságban a Balatonon elnevezésű 12 alkalmas balesetmegelőzést szolgáló eseménysorozat során a balatoni strandokon, hétvégente megrendezésre kerülő roadshow-n a jelenlévők olyan hasznos információkat szerezhetnek, mint a biztonságos strandolás szabályai, a vízparton tartózkodás veszélyei, ráadásul a laikus újraélesztés lépéseit is megtanulhatják.

Idén összesen 12 alkalommal, 4 strandot látogatnak meg a VMSZ és a CIG Pannónia Csoport munkatársai. Alsőörsön, Keszthelyen, Balatonfüreden és Csopakon várják a strandolókat.

Céljuk, hogy idén is több ezer embert tanítsanak meg balesetmegelőzést szolgáló, edukációs célú programjuk keretében a felelősségteljes és ezáltal biztonságos fürdőzési viselkedés szabályaira

egyben felhívják a figyelmet a vízparton való tartózkodás veszélyeire. A gyerekeknek játékok és sorversenyek formájában mutatják be a mentőeszközöket

mesélnek a vízimentő munkáról, illetve apró ajándékokkal is kedveskednek a versenyek győzteseinek.

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

 

Nyugodt és biztonságos strandolás a program célja

A programra ellátogatóknak igazán hasznos tudást tanítanak, többek között a laikus újraélesztés lépéseivel is megismerkedhetnek a résztvevők, általánosságban pedig felkészültebben és nyugodtabban nyaralhatnak majd az információinak birtokában a vízpartokon.

– A fürdőzés veszélyeiről és a biztonságos strandolás alapvető szabályairól nem lehet eleget beszélni. Nagyon örülünk, hogy találtunk egy olyan partnert, amely szintén felelősséget érez a társadalom iránt. A CIG Pannónia Csoport már nem először támogatja azt, hogy odamenjünk a strandolókhoz, és személyesen beszélgessünk velük arról, hogy mire figyeljenek és miért a nyaralás közben.

Mi, vízimentők azért dolgozunk a vízpartokon és a vízen is, hogy megelőzzük a bajt, és ne jussunk el odáig, hogy menteni kell valakit.

Épp ezért nagyon fontos számunkra ez a prevenciós roadshow, melynek mind a 12 állomására nagy lelkesedéssel érkezünk – mondta el a program kapcsán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Az alábbi helyszíneken és időpontokban zajlik a program

  • Augusztus 12., szombat, 14:00-17:00 óra – Keszthely, Libás Strdand
  • Augusztus 13., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Balatonfüred, Kisfaludy Strand
  • Augusztus 19., szombat, 14:00-17:00 óra – Csopak, Csopak Strand
  • Augusztus 20., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Alsóörs, Községi Strand

Alsóörsi strand
Fotó: Szücs Ildikó

 

A program a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a CIG Pannónia Csoport szervezésében valósul meg.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Az alsóörsi strand
Olvasói fotó: Szilágyi Ilona

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva