borsonline.hu | 2020.11.16. 17:00
Bujtor István volt a színészek Peléje - fantasztikusan focizott
"Különleges gömbérzékkel áldotta meg az isten, hiszen nagyszerűen kosárlabdázott is."

Várkonyi Sándor kihagyta az idei SZÚR-t, azaz a színész–újságíró futballrangadót, a magyar sportújságírás doyenje ugyanis derékfájdalmakkal küszködik. Pedig 83 évesen is készült rá, hogy szerelést öltsön.

– Többször 80 ezer néző előtt küzdöttünk a régi Népstadionban, de sosem izgultam, ellenkezőleg, dagadt a keblem, elvégre rajtunk kívül csak Puskás Öcsiék Aranycsapata tudta így megtölteni a lelátókat – idézte fel az 1961 és 1986 közötti SZÚR-okra emlékezve.

Remek színészekkel nézett farkasszemet, amilyen a néhai Bujtor István volt, hogy a háromszoros ökölvívó olimpiai bajnok „vendégművészről”, Papp Lászlóról ne is beszéljünk.
– Laci zenésznek és futballistának egyaránt kiváló volt, ördöngösen bánt a labdával – jellemezte Várkonyi.

Bujtor is ügyesen őrizte a labdát, hatalmas termetéről a tollforgatók egyszerűen lepattantak. A szememben máig ő a színészek Peléje. Különleges gömbérzékkel áldotta meg az isten, hiszen nagyszeren kosárlabdázott is.

Bujtor István ezer szállal kötődött a Balatonhoz. Itt mindent megtalálsz vele kapcsolatban, ami érdekes lehet.

 

Az újságíró-válogatott olyanokból verbuválódott, akik nem csak írtak a fociról, de értettek is hozzá.

– A Népsport színeiben kispályás bajnokságon szerepeltem, a legfogósabb feladatot mindig az MTI csapata jelentette, ugyanis a néhai szövetségi kapitány, Hoffer József, illetve Boskovics Jenő erősítette, kellőképpen tartottam is tőlük.

Várkonyi hiányolja a heti két tréninget, amelyet a Fradi népligeti bázisán tartottak, de a pandémia közbeszólt. Elmehetne ugyan futni a környéken, de úgy véli, labda nélkül nem az igazi.

– Addig futballozok, ameddig bírom. A fiatalabb kollégák megesküdtek rá, ha én 90 esztendősen pályára lépek, ők is kitartanak 83 éves korukig – mondta Várkonyi.

Várkonyi legalább harminc SZÚR-rangadója közül – tudniillik gyakran vidékre is leruccantak – érthető, ha képtelen csak egyetlen emlékezeteset kiemelni. Egyszer egyébként a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, Rudolf Pétert is megdorgálta, hogy sportszerűen futballozzon, különben hátsón billenti – írja a borsonline.hu.

– A Kossuth- és Jászai-díjas színész azt válaszolta: „Ugyan már, Sanyi bácsi, a meccs végére úgyis lehiggadsz”. Ez igaz, de még ezen a találkozón betartom az ígéretemet… – vágtam vissza neki.

A Sztárban Sztár 2020-as évadának egyetlen női zsűritagja, Köllő Babett korábban forgatott is a Balatonnál Bujtor Istvánnal. Itt mesélt az emlékekről és az élményekről.

Bujtor István eligazítást tart a Zsaruvér és Csigavér forgatásánon / Fotó: Köllő Babett engedélyével

Nyitókép: MTI Fotó: Turcsi Gábor

Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva