likeBalaton.hu | 2023.03.25. 08:00
Családi program, kézműves vásár és Bolondok Kupája is lesz Balatonfüreden
Április 1-jén Pirkadat Part-i elnevezéssel családi napot és helyi, valamint környékbeli kézművesek bevonásával vásárt rendeznek Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban, ahol bárki megismerkedhet a vitorlássport alapjaival. Valamint megrendezik a Bolondok Kupája vitorlásversenyt.

A rendezők az ingyenesen látogatható eseményen a vitorlássport népszerűsítése mellett több, a gyermekeknek szóló programmal készülnek.

A húsvét ünnepkört megelőző szombaton felrázzák a parti életet Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban. Április elsején, a Pirkadat Parti-n a vitorlázáshoz kapcsolódó programokkal, tavaszi vásárral, étel és italkülönlegességekkel,

családi és gyerekprogramokkal, zenével és fantasztikus kikötői hangulattal vetheti bele magát mindenki a tavaszi zsongásba.

Tavaszi pillanatkép Balatonfüreden
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Programok a fiataloknak

A szervezők akárcsak a tavaly decemberben megrendezett I. Kékszalag PORT adventi vásár esetében balatonfüredi és környékbeli kézműves árusokat és gasztronómiai szolgáltatókat hívtak meg az eseményre. Külön hangsúlyt fektetnek a legfiatalabbakra.

– Szeretnénk közösen megünnepelni a balatonfürediekkel, környékbéliekkel, valamint a térségbe látogatókkal, hogy megérkezett a tavasz, éppen ezért neveztük el a rendezvényt Pirkadat Part-i-nak. Nem csupán kézműves vásárral készülünk, hanem a legfiatalabbak kipróbálhatják szimulátoron a vitorlázás fogásait, megtanulhatnak csomót kötni, sőt

délután izgalmas pecsétgyűjtő játékban is részt vehetnek, ahol a legügyesebbeket díjazzuk.

A napot pedig egy délutáni koncerttel a Füred Dixieland Band-ből ismert Szász Dávid és zenekara zárja majd – fogalmazott Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

Bolondok Kupája és naplemente vitorlástúra

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidő Központ ügyvezetője arról beszélt, hogy szeretnék közelebb hozni a létesítmény a balatonfürediekhez, és megmutatni egyebek mellett, hogy hajót tulajdonolni sok pénzbe kerül, vízre jutni viszont nem feltétlenül.

– Ez az első tavasz a Kékszalag PORT életében, ugyanis a teljes létesítmény 2022 őszére készült el.

Örömmel látom, hogy egyre jobban népesül be a kikötő, és nem csak a hajótulajdonosokkal, hanem azokkal a látogatókkal is,

akik akár csak 1-2 órára szeretnék kipróbálni a vitorlázást, vagy csak szívesen sétálnak egyet a Balaton partján. A központ az idei évben számos eseménynek ad majd otthont, köztük hazai és nemzetközi vitorlásversenynek. A mostani tavaszköszöntő rendezvény véleményem szerint méltó nyitánya lesz az idei szezonnak – mondta az ügyvezető.

A Pirkadat Parti-val egy időben rendezik a tavaly decemberben debütált Füred Winter CUP versenysorozat utolsó állomását, a „Bolondok Kupáját”, és az eseményen adják majd át a sorozat abszolút győzteseinek járó díjat is. A nap zárásaként pedig 18:00-tól kedvezményes áron naplemente vitorlástúrát szerveznek Tihany érintésével a Hajógyári-öbölben.

Nyitókép: Facebook/Vitorlázz Itthon

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva