likeBalaton.hu | 2021.09.08. 08:00
Csütörtökön rajtol a SUP világbajnokság Balatonfüreden
Szeptember 9-12 között Balatonfüred ad otthont a SUP világbajnokságnak. A dinamikusan fejlődő sportág legjobbjai látogatnak majd az északi parti településre, ahol a verseny mellett színes programok is várják a nézőket.

Az esemény sajtótájékoztatóján Bóka István elmondta, hogy a Tagore sétány előtti rész nagyon jó helyszín a SUP világbajnokságnak, mert a hosszú partszakaszról nagyon látványos lesz a nézők számára. Eközben a szervezők a parton fesztivál hangulatot igyekeznek kialakítani, hogy mindenki jól érezze magát. A város nagyon várja a világbajnokságot, és nagyon örül, hogy megrendezheti.

A 2021-es esemény nagykövete Bereczki Zoltán, aki elmesélte, hogy 35 évvel ezelőtt pont Balatonüred közelében a barátaival felálltak a kajakban és állva eveztek, felfedezve így ezt a sportágat.

– Ez nem csak egy szimpla verseny lesz, nem csupán egy koncentrált, szigorú esemény, hanem egyfajta sportfesztivál, ha van ilyen. Ha nincs, akkor megint kitaláltunk valami újat – mondta nevetve a nagykövet.

A SUP verseny mellett rengeteg más program is várja a nézőket – a parton például borfesztivál –, ezzel is különlegessé téve a rendezvényt. A sajtótájékoztatón Czéllai-Vörös Zsófia maraton világbajnok kajakos elmesélte, hogy neki is nagyon megtetszett édesanyja felfújható deszkája, és azon sup-ozott már néhányszor. Indul is a versenyen, és azt is elmondta, hogy technikai különbség ugyan sok van a két sportág között, de felkészülésben nem, mert például itt is lesz 18 km-es táv, ami megfelel az általa evezett maratoni kajakos távnak.

A vb-n gyorsasági, hosszú távú, és ügyességi futamokban állhatnak rajthoz a versenyzők három korosztályban: ifjúsági, felnőtt és masters. Az eseményen profi és amatőr versenyzők is elindulhatnak merev-, és felfújható deszkás kategóriákban, sprint és technikai futamokban.

Nyitókép: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva